terug

Olympus OM-D E-M1 Mark II in december

ID: 24474Afgelopen september toonde Olympus op de Photokina al de in ontwikkeling zijnde E-M1 Mark II. Olympus heeft nu bekend gemaakt dat het nieuwe vlaggenschip en een nieuwe STF-8 macroflitser vanaf december verkrijgbaar zijn.

om-d_e-m1_mark_ii_ez-m1240_black__producttop_001Voor wie het bericht in september heeft gemist, de OM-D Mark II heeft een nieuwe 20MP Live MOS-sensor en een True Pic VIII-beeldprovessor. De camera beschikt over een 5-assig beeldstabilisatiesysteem met een totale beeldstabilisatie van 5,5 stops en beschikt over het razendsnelle AF-systeem met 121 All Cross-type punten dat tot wel 60 beelden per seconde kan schieten in single AF.

De body is spatwater- en stofdicht en is vorstbestendig. Er zijn twee SD kaartsloten, een USB 3.0 aansluiting en de nieuwe BLH-1 oplaadbare batterij is in maximaal 2 uur opgeladen.

Olympus biedt fotografen met een OM-D E-M1 Mark II de keuze uit drie serviceprogramma’s die vallen onder het nieuwe concept ‘OLYMPUS PRO Service’ en een aanvulling zijn op de wettelijke garantietermijn. Meer informatie over dit programma is te vinden op de website van Olympus.

om-d_e-m1_mark_ii_em-m3035_stf-8_black__product_010STF-8 macroflitser

Deze compacte en lichtgewicht flitser beschikt over dezelfde sealing- technologie als veel camera’s en lenzen, en is de eerste macro-twinflitser ter wereld die bestand is tegen stof, spatwater en vrieskou.

De STF-8 twinflitser heeft een richtgetal van 8,5 wanneer beide koppen worden gebruikt en richtgetal 6 wanneer slechts één kop wordt gebruikt. De output-ratio tussen de linker- en rechterflitskop (A/B) kan worden ingesteld van 1:8 tot 8:1 met behulp van de twee draaischakelaars op het bedieningspaneel. Behalve voor een uiterst precieze TTL auto sync, kan de output worden afgestemd op handmatig gebruik tussen 1/1 en 1/28.

Beide koppen kunnen worden gekanteld tot 60° naar boven en 40° naar beneden, en kunnen worden verschoven op de ringadapter. De flitserkoppen kunnen ook van de ringadapter worden gehaald voor andere hoeken en afstanden.

De afstandsbedieningsfunctie is compatibel met het draadloze RC-systeem van Olympus dat werkt via infrarood. De apart verkrijgbare FL-900R opzetflitser en andere grote flitsers kunnen worden gebruikt bij belichtingen met meerdere units.

Zowel de Olympus OM-D E-M1 Mark II als de STF-8 macroflitser komen in december 2016 beschikbaar. De E-M1 Mark II gaat € 1.999,- kosten voor alleen de body, of € 2.599,- in combinatie met de M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40 mm 1:2.8 PRO, de STF-8 macroflitser gaat € 499,- kosten.


Bekijk ook deze items