Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

E-M1 Mark II in ontwikkeling en overig nieuws van Olympus

oly-em1-ii-2Olympus maakt op de Photokina de ontwikkeling van het nieuwe ultra-snelle vlaggenschip de E-M1 Mark II bekend en introduceert een weerbestendige FL-900R speedlight.

oly-fl900-2

Olympus E-M1 Mark IIoly-em1-ii-top-2

Olympus kondigt de ontwikkeling aan van de E-M1 Mark II, het nieuwe vlaggenschip compact camera met verwisselbare objectieven. De nieuwe camera krijgt een nieuw ontwikkelde TruePic VIII beeldprocessor en een nieuw 20.4MP Live MOS sensor. Samen met de elektronisch sluiter gaat de E-M1 Mark II beelden leveren op volledige resolutie met wel 60 beelden per seconde met vast AF en AE, en 18 beelden per seconde met continu AF en AE.

Het Dual FAST AF systeem zal automatisch kiezen tussen contrast en phase detection AF, of zal beide gebruiken. Het systeem heeft 121 cross type phase detection en contrast detection AF punten voor verbeterde nauwkeurigheid. De elektronische zoeker met hoge resolutie, werkt met maximaal 120fps en heeft slecht een vertraging van 6 milliseconde. De ontspanvertraging wordt met 30% gereduceerd ten opzichte van eerdere modellen.

De camera zal een 5-assige IS krijgen die 5,5 stops stabilisatie oplevert hebben en in samenwerking met de de 5-assige Sync IS, die op dit moment in de 12-100mm f/4.0 zit, kan tot 6,5 stops stabilisatie worden verkregen. De body is bestand tegen stof, spatwater en temperaturen tot -10°C en heeft twee SD kaart sloten.

Olympus Professionele service

Olympus biedt fotografen met een OM-D E-M1 Mark II de keuze uit drie serviceprogramma’s die vallen onder het nieuwe concept ‘OLYMPUS PRO Service’ en een aanvulling zijn op de wettelijke garantietermijn. Het eerste programma, Standard Plus, wordt gratis aangeboden samen met MyOlympus-voordelen zoals de uitgebreide garantie van 6 maanden. Speciaal voor professionals zijn de programma’s Advance en Elite in het leven geroepen. Hierbij wordt o.a. voorzien in de vergoeding van verzendkosten bij reparaties, het beschikbaar stellen van leentoestellen tijdens reparaties, regulier onderhoud, een extra snelle service en zelfs ondersteuning middels videobellen. OLYMPUS PRO Service zal worden gelanceerd in 17 Europese landen.

oly-fl900-detail-2Olympus FL-900R flitser

Het nieuwe vlaggenschip flitser van Olympus, de FL-900R Electronic Flash, heeft een maximaal richtgetal van 58 en kan tot 10 beelden per seconde flitsen, wanner deze wordt gebruikt met de nieuwe OM-D E-M1 Mark II. De flitser maakt gebruik van TTL meting en werkt samen met de TruePic beeldprocessor in camera’s van Olympus voor een optimale belichting onder verschillende lichtomstandigheden.

De flitser is spatwater- en stofbestendig gebouwd en werkt bij temperaturen tot -10°C. Het brandpunt bereik van de FL-900R is 12-100mm (24-200mm in het 35mm equivalent) en 7-10mm (14-20mm in het 35m equivalent) met de ingebouwde groothoek paneel.

De Olympus FL-900R komt in oktober 2016 beschikbaar.


Bekijk ook deze items