terug

nieuwe directeur FOTODOK

ce406855-27cc-4e82-b107-32ad42d695d6

Vanaf februari 2017 is Femke Rotteveel de nieuwe directeur van FOTODOK. Zij volgt Femke Lutgerink en Hans van Rijsbergen op die de afgelopen twee jaar samen de directie vormden. Lutgerink gaat na acht jaar andere initiatieven ontplooien. Van Rijsbergen vervolgt zijn opdrachten binnen de Firma Van Rijsbergen. 

Femke Lutgerink richtte in 2008 FOTODOK op samen met Rob Hornstra. FOTODOK is een internationale plek voor documentairefotografie in Utrecht. FOTODOK brengt urgente, onderbelichte, mooie, spannende maatschappelijk betrokken documentaire verhalen onder de aandacht door middel van een divers programma met tentoonstellingen, lezingen en debatten, educatie en internationale samenwerking. Nieuwe directeur Femke Rotteveel heeft voorafgaand aan deze functie bij FOTODOK onder andere gewerkt bij World Press Photo en de Nationale Postcode Loterij.

De kracht van verbeelding
Femke Rotteveel: “Ik ga met veel plezier aan de slag bij FOTODOK. Ik geloof enorm in de kracht van verbeelding. In tijden waarin zoveel verandert hebben we deze verbeelding extra hard nodig om ons de toekomst voor te kunnen stellen en om ons te helpen bij het maken van belangrijke beslissingen. Fotografen en visuele verhalenvertellers kunnen als geen ander belangrijke maatschappelijke onderwerpen van verschillende kanten belichten en onder de aandacht te brengen. FOTODOK heeft de afgelopen jaren prachtige tentoonstellingen en projecten geïnitieerd en deze verdienen een breed publiek.”

Over haar voorganger en FOTODOK-oprichter Lutgerink zegt Rotteveel: “Femke Lutgerink heeft vanaf de start FOTODOK met hart en ziel vormgegeven en tot de professionele en bevlogen organisatie gemaakt die ze vandaag de dag is. Ik voel me vereerd dat ik haar en Hans van Rijsbergen mag opvolgen. Staand op hun schouders en met een mooi team gaan we FOTODOK naar een volgende fase brengen.” Lutgerink neemt op 17 maart feestelijk afscheid.

Voor meer informatie: www.fotodok.org
______________________________________


Bekijk ook deze items