terug

Nieuw: De Canon EOS 80D

EOS 80D No Lens FRTCanon introduceert vandaag de Canon EOS 80D, de opvolger van de 70D. De 80D heeft een nieuwe 24,2 MP APS-C CMOS sensor, een 45-punts cross-type AF-systeem en een verbeterde Dual Pixel AF voor foto’s en video.

EOS 80D Body TOPDe door Canon ontworpen en geproduceerde 24,2 Megapixel CMOS-sensor in de EOS 80D beschikt over de meest recente sensortechnologie. De camera heeft een vergroot ISO-bereik van ISO 100-16.000 en is uitbreidbar tot 25.600. Het beeldverfijningsproces dat voor deze sensor wordt toegepast verbetert de prestaties van de camera bij opnamen in omgevingen met weinig licht.

EOS 80D LCD BCKDe EOS 80D heeft een nieuw krachtig en flexibel 45-punts cross-type AF-systeem en met compatibele objectieven  is elk scherpstelpunt een f/5.6 ‘cross-type’ punt. Het AF-systeem heeft een gevoeligheid tot – 3EV, bevat 27 f/8 compatibele AF-punten (9 f/8 ‘cross-type’) en een extra gevoelig f/2.8 en f/5.6 ‘dual cross-type’ punt in het midden. Voor optimale flexibiliteit hebben gebruikers de keuze uit 4 AF-zoneprogramma’s die met de knop naast de ontspanknop snel zijn te selecteren.

EOS 80D EF-S 18-55mm IS STM LCD Open FSLDankzij de verbeterde  sensor en de vernieuwde AF-algoritmen in de camera is ook Dual Pixel CMOS AF verbeterd. De EOS 80D biedt nu een hogere maximale scherpstelsnelheid en de mogelijkheid van een nauwkeuriger controle over de dynamiek en snelheid van Movie Servo AF. Dual Pixel CMOS AF is nu ook mogelijk bij alle EF- en EF-S-lenzen en kan bij Live View worden gebruikt in combinatie met continu-opnamen tot maximaal 7 beelden per seconde.

EOS 80D Body RIGHTDe EOS 80D biedt Full HD (1080p) videoregistratie met continu-AF en variabele frame rates tot 50 of 60 fps. Videografen kunnen ook werken met volledige controle over de geluidsniveaus en met de aansluitingen voor hoofdtelefoon en microfoon een professionele geluidskwaliteit vastleggen. Video’s zijn op te slaan als MP4- bestanden met IPB-compressie tot 60 fps om opnamen gemakkelijk te delen en met MOV All-I-compressie tot maximaal 30 fps.

De nieuwe camera heeft zowel Wi-Fi als GPS aan boord en met de meegeleverde EOS-Utility-software kunnen gebruikers de camera op afstand bedienen en foto’s en video’s live bekijken tijdens de opnamesessies.

De Canon EOS 80D is out vanaf april 2016 beschikbaar voor een adviesprijs van € 1299,99.


Bekijk ook deze items