terug

Nieuw: Canon PowersShot G5 X en G9 X

PowerShot-G5-XCanon breidt dePowerShot G-serie vandaag uit met twee nieuwe modellen, de PowerShot G5 X en PowerShot G9 X. Beide nieuwe camera’s beschikken over een 1.0-type 20,2 megapixel CMOS- sensor en zijn uitgerust met de Canon DIGIC 6-processor voor betere prestaties op het gebied van beeldkwaliteit, snelheid en imaging power.

PowerShot_G5_X_3_lPowerShot G5 XPowerShot_G5_X_5_l

De compacte PowerShot G5 X heeft het DNA van de iconische G-serie en door de in het midden geplaatste OLED EVF (Electronic Viewfinder) een DSLR-achtige gebruikservaring. Deze hoge resolutie EVF is ideaal voor fotografen die hun oog op de scène gericht willen houden. Een lichtsterke 24mm f/1.8 – 2.8, 4.2x groothoekzoomlens met 9 lamellen tellend diafragma zorgt voor opnamen met een fraaie bokeh en achtergrondonscherpte en het kantelbare touchscreen van de PowerShot G5 X maakt het gemakkelijk om vanuit ongebruikelijke hoeken te fotograferen.

PowerShot_G9_X_Silver_4_lPowerShot G9 X

De PowerShot G9 X heeft een 28mm f/2 – 4.9 groothoeklens met 3x optische zoom in een compacte body. De camera is 25 procent slanker dan de PowerShot G7 X en is daarmee ideaal voor onderweg. De bediening gaat via een 3,0” groot touchscreen met een hoge resolutie en biedt ook snelle toegang tot de instellingen en functies van de camera. De camera komt in een zilveren en zwarte uitvoering.

Video

Beide modellen beschikken Manual Movie waarmee Full HD- filmbeelden gemaakt kunnen worden, met 60p en volledige controle over diafragma, sluitertijd en ISO. Voor stabiele beelden tijdens beweging, zijn beide camera’s uitgerust met Advanced Dynamic IS langs 5-assen. En voor gebruikers die nog meer controle willen, is met MF peaking een perfecte scherpstelling te bereiken, zijn bioscoopfilmachtige focus pulls op het touchscreen te selecteren en kan het videomateriaal met variabele frame rates worden vastgelegd.

Connectiviteit

De PowerShot G5 X en PowerShot G9 X bieden geavanceerde creatieve programma’s en connectiviteitsmogelijkheden, zoals de verbeterde Star Mode voor nachtlandschappen, of de Creative Shot waarmee automatisch retrofilters toe te voegen zijn. De ingebouwde Wi-Fi- en Dynamic NFC-connectiviteit maakt het gemakkelijk om je foto’s te uploaden naar een smartphone of tablet en met Remote Shooting via Wi-Fi kun je met slimme apparaten op afstand de belangrijkste functies van de camera bedienen.
Beide camera’s zijn vanaf november 2015 beschikbaar voor een adviesprijs van € 799,99 voor de PowerShot G5 X en € 509,99 PowerShot G9 X.


Bekijk ook deze items