Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Newtons werk in een hedendaags perspectief

Een wereld zonder mannen is in Helmut Newtons gehele oeuvre een rode draad, zijn eerste boek heette dan ook ‘World without Men’.

Two pairs of legs in black stockings Paris 1979 black and white © Helmut Newton Estate / Maconochie Photography
Two pairs of legs in black stockings Paris 1979 black and white © Helmut Newton Estate / Maconochie Photography

Uit zijn werk wordt duidelijk dat de man ondergeschikt is aan de vrouw en hij gedomineerd wordt door krachtige, sensuele en vaak naakte of schaars geklede vrouwen. Zijn werk provoceerde in zijn tijd en was daarmee controversieel en leidde tot verhitte discussies. Maar hoe kijken we tegenwoordig naar het werk van Helmut Newton? En wat betekent onze huidige tijd voor de wijze waarop vrouwen in beeld worden gebracht? Wat zegt dat over ons en onze samenleving?

Op woensdagavond 6 juli staan deze vragen ter discussie tijdens Newton Now: Representing Woman in the Digital AgePraat mee met kunstenaars en columnisten over de verbeelding van vrouwen in de kunst en reclame in het digitale tijdperk, de huidige feministische golf en naaktheid op internet. Het programma vindt plaats te midden van Helmut Newtons werk na sluitingstijd van het museum, van 19.00 – 21.00.

De discussie avond zal worden afgetrapt met een Spoken Column door Hadjar Benmiloud (columnist, Oprichter feministisch platform vileine.com). Onder leiding van Marcel Feil (artistiek adjunct directeur) zullen onder andere de onderwerpen die worden aangesneden in de column tijdens een rondetafelgesprek met met Esmay Wagemans (beeldend kunstenaar) en Hadjar Benmiloud (columnist, Oprichter feministisch platform vileine.com) verder worden besproken.  In aanloop naar het rondetafelgesprek stelden alle sprekers een selectie aan beelden samen die tijdens het gesprek als visuele ondersteuning zullen inzetten.

PROGRAMMADEELNEMERS

  • Esmay Wagemans (beeldend kunstenaar)
  • Hadjar Benmiloud (columnist, Oprichter feministisch platform vileine.com)

Koop hier Uw Foam toegangskaartje.

 


Bekijk ook deze items