terug

Newsha Tavakolian expositie & interview

©-Newsha-Tavakolian
18-year-old YPJ (Women’s Protection Unit) Fighter Torin Khairegi   Photo: © Newsha Tavakolian for TIME (Meet the Women Taking the Battle to ISIS)


Op vrijdag 27 november opent de Iraanse fotografe Newsha Tavakolian (1981) haar expositie ‘I know why the rebel sings’ aan de Prins Claus Fonds galerij te Amsterdam. Zij ontving tevens de Prins Claus prijs van 2015. De maandag erop (de 30e) zal zij geïnterviewd worden door Cheryl Newman, voormalig fotograaf, journalist en ‘Photograpy director’ van the Daily Telegraph. Dit gesprek vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De toegang voor beide evenementen is gratis.

De foto’s die tentoongesteld worden in ‘I know why the rebel sings’ zijn zeer divers. Zowel rauwe oorlogsbeelden als indringende artistieke portretten verenigen zich samen in 1 fotografe: Newsha Tavakolian. Als 1 van de eerste vrouwelijke fotojournalisten in Iran rekent zij af met stereotypen die bestaan over het Midden-Oosten. Zij brengt kunst en fotojournalistiek samen om nieuwe inzichten te brengen in de persoonlijke ervaringen van de mensen in Iran en het Midden-Oosten. Haar expositie zal zij samen met curator Vali Mahlouji openen om 17.30u. Als onderdeel van het Amsterdamse Art Weekend is de Prins Claus Fonds Galerij geopend van 27 t/m 29 november. In samenwerking met de organisatie van World Press Photo wordt Tavakolian op maandag 30 november om 20.00u geïnterviewd in Pakhuis de Zwijger.


Voor meer informatie en openingstijden:
Expositie
Interview


Bekijk ook deze items