terug

Materiaal: Expo Behang

Als fotograaf is het soms best lastig om de juiste keuze te maken qua materiaal. Daarom besteden we dit jaar op www.pf.nl extra aandacht aan de mogelijkheden die er zijn. Wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen? Waar moet je op letten? Hoe houd je in de bewerking rekening met het gekozen materiaal? Om de week verschijnt op de website een kort artikel over een type materiaal en zijn eigenschappen. Een expert van Fifo Color vertelt waar je rekening mee moet houden. Deze editie gaat over Expo Behang.

smaak bennekom KOS_6123

Wat is Expo Behang?

Dit is een speciaal type fotobehang. Expo behang is een dikker behangtype, dat een speciale behandeling heeft ondergaan met betrekking tot brandwerendheid en antibacteriële eigenschappen. Het is een combinatie van papier en kunststof, zodat een stabiel en stevig materiaal ontstaat wat eenvoudig te plakken is en minder last heeft van kleine oneffenheden in de muur. Expo-behang wordt met name toegepast – is verplicht – in openbare ruimtes, kantoren, ontvangstruimtes, musea, enzovoorts. Meestal vanwege de brandwerendheid van het materiaal. Het behang moet aan het strenge B1 certificaat (gaat over brandwerendheid) voldoen. Maar natuurlijk kan dit behang ook in thuis worden toegepast. Het Expo-behang heeft een fraaie weergave van kleuren en details. Fifo print dit behang met behulp van de nieuwste milieuvriendelijke en reukloze latexprinttechnologieen en – inkten.

DSC_0001Wat zijn de eigenschappen van dit materiaal?

Het Expo-behang geeft een fraaie weergave van kleuren. Dankzij de speciale inkten en machines die Fifo Color gebruikt, is het behang ook met een vochtige doek af te nemen en dus schoon te houden. Fifo Color kan diverse uitvoeringen van het Expo-behang leveren; met een glad of gestructureerd oppervlak, zodat de wandpresentatie geheel in de gewenste stijl kan worden gemonteerd.

Waar moet je op letten bij de keuze van dit materiaal?

De door Fifo gebruikte technieken bij zowel de voorbewerking als bij het printen, maken het mogelijk om zelfs van ‘gewone’ camera-beelden, fraaie behangpresentaties te vervaardigen. De Hi-tech machines, het kwalitatief hoogwaardige materiaal en de speciale spuittechnieken zorgen voor een prachtige wanddecoratie.

Valt er iets te kiezen, qua Expo Behang?

Het Expo-behang kan in diverse uitvoeringen worden geleverd, waarbij bijvoorbeeld de gladde uitvoering een hele lichte lustre-glans/matheid heeft. De overige types zijn mat. Al of niet met een fijne of grove structuur. Met Expo-behang kan men snel en eenvoudig een grote of kleine wand voorzien met reclame of sfeerbeelden en daarmee de uitstraling van de ruimte volledig wijzigen.

IMG_0189

 

Andere mogelijkheden?

Op zoek naar een indrukwekkend formaat, maar wil je iets anders dan behang? Denk dan eens aan muur- of wandfolie, dit kan geprint worden en op een (ruwe) muur geplakt worden. Na licht verwarmen neemt het materiaal de vormen of ruwheid van de muur aan. Andere optie is een zogenaamd quickmount vinyl. Dit is een folie die zelfklevend is. Voordeel is dat de folie ook weer te snel verwijderen is. Door de vele minuscule gaatjes in de folie is het een fluitje van een cent om het snel en zonder luchtbellen op te plakken. Dit materiaal is erg geschikt om bijvoorbeeld snel een wandje op een beursstand, een toonbank of deur te voorzien van beelden. Nog meer mogelijkheden? De specialisten van Fifo Color denken graag met je mee.
Meer informatie: www.fifocolor.nl.


Heb je een vraag over het afdrukken op de verschillende materialen? Stuur hem naar redactie@pf.nl. Fifo Color geeft je dan persoonlijk materiaal-advies zodat jouw beeld het beste tot zijn recht komt.


Bekijk ook deze items