terug

Materiaal: One Way Vision

Foto Fifo Color
Foto Fifo Color

Als fotograaf is het soms best lastig om de juiste keuze te maken qua materiaal. Daarom besteden we dit jaar op www.pf.nl extra aandacht aan de mogelijkheden die er zijn. Wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen? Waar moet je opletten? Hoe houd je in de bewerking rekening met het gekozen materiaal? Om de week verschijnt op de website een kort artikel over een type materiaal en zijn eigenschappen. Een expert van Fifo Color vertelt waar je rekening mee moet houden. Dit keer hebben we het over One Way Vision – een materiaal dat aan populariteit wint.

Wat is One Way Vision?

Dit is een soort zelfklevend vinyl met gaatjes waarop afbeeldingen kunnen worden gedrukt. Je hebt het vast wel eens gezien op ramen bij grote gebouwen of winkelketens. Met dit materiaal heeft de passant zicht op een fraaie foto op het raam en de mensen binnen kunnen gewoon naar buiten kijken.

Wat zijn de eigenschappen van dit materiaal?

Dit speciale foliemateriaal werkt als een soort filter voor direct zonlicht. Maar dankzij kleine gaatjes in het materiaal houd je toch licht in de ruimte. Fifo kan de afbeeldingen pasklaar maken voor ieder gewenste raam, zodat men de folie eenvoudig zelf kan opplakken. De folie is glad en het raam kan dus altijd eenvoudig worden schoongehouden. Een  fraaie nieuwe manier van ‘fotokunst’.

Waar moet je op letten bij de keuze van dit materiaal?

In feite kunnen allerlei bestandsvormen voor dit materiaal worden aangeleverd, zoals pdf en jpeg. Overleg over de bestandsgrootte is natuurlijk altijd mogelijk. One Way Vision is voor verschillende soorten fotografie toe te passen; portretten, reclame, producten, landschappen, enzovoorts.

Wanneer kies je niet voor One Way Vision?

Wil je een raam als presentatielocatie gebruiken, toch het licht binnen laten doorkomen, maar wil je er niet meer doorheen kunnen kijken? Dan kun je ook kiezen voor mat witte folies waar Fifo Color het beeld van je keuze op kan afdrukken.

Andere mogelijkheden?

Foto Fifo Color
Foto Fifo Color

Natuurlijk zijn dit soort materialen primair geschikt voor commerciële toepassingen, maar deze trend wordt inmiddels ook opgepikt door de fotograaf die voor de particuliere markt werkt. Kijk voor meer informatie op www.fifocolor.nl.
Meer weten over materialen? Hier vind je een overzicht van verschillende afdrukmaterialen plus afdrukadviezen.
 


Bekijk ook deze items