terug

Linelle Deunk wint SO 2015

so-2015
Linelle Deunk heeft afgelopen donderdag de SO 2015 Award in ontvangst genomen. Zij won de prijs met haar zwart-wit serie ‘This world is (not) mine’. Uit de meer dan 200 inzendingen koos de jury het werk van Linelle als winnaar. De jury vond het gebruik van het licht in deze klassieke zwart-wit serie prachtig en zeer goed gedaan.“De combinatie van portret- en landschapsfotografie werkt goed: Linelle laat zien waar de mensen in de portretten leven en als kijker heb je het gevoel dat je er geweest bent. Als geheel heeft de serie een tijdloze kwaliteit. Dit is fotografie van een lange traditie.”


‘This world is (not) mine’
Bij de portretten die Deunk maakt probeert zij individuen uit grote groepen een eigen gezicht te geven, waardoor ze juist te laat zien dat we in de basis op elkaar lijken. Met water als inspiratiebron is zij voor watermerk Marie Stella Maris naar Oeganda gegaan en heeft zij de serie ‘This world is (not) mine’ gemaakt.

Linelle Deunk SO award 2015
Linelle Deunk SO award 2015

Zilver voor het werk van Eddo Hartmann
Zijn fotoserie is gemaakt in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. De beelden van het stedelijk landschap doen denken aan een decor en vormen het gezicht van een socialistisch publiek leven.
Brons is gewonnen door Martijn van de Griendt.

Zijn inzending gaat over  jongeren gefotografeerd in hun eigen habitat. De jury hierover: “Dit is een goede reportage, je voelt dat de fotograaf tussen de jongeren aanwezig was. Ze zijn zich bewust van de camera maar blijven toch volledig zichzelf.”
De SO Student Award gaat naar Kiki Groot
Tijdens het project “Zoekogen” heeft Groot geruime tijd het jongetje Mikey gevolgd. Het is een bijzonder jongetje met allerlei problemen waardoor hij buiten de maatschappij valt en geen aansluiting vindt met de kinderen en volwassenen om hem heen. Met dit project wilde zij hem letterlijk en figuurlijk een gezicht geven en de buitenstaander inzicht geven in zijn kleine wereldje.
 


Bekijk ook deze items