terug

Het septembernummer van Pf is uit

PF_5-2015_PDF-LR 1
Het septembernummer van Pf is uit. In dit nummer schenken we dit keer extra aandacht aan reclamefotografie. We spreken niet alleen een aantal fotografen, maar ook met een art director over zijn samenwerking met de fotograaf. We hebben ook een paar artikelen die de fotograaf als ondernemer verder kan helpen; onder andere een artikel over social media en SEO. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor Unseen.

Unseen – Ellen Kooi
In de beelden van Ellen Kooi zit altijd een vervreemdend element, iets onuitspreekbaars, een ongearticuleerde mysterie. Ze raakt geïnspireerd door de relatie tussen mens en natuur. Kooi exposeert tijdens Unseen.
SEOMaak je website vindbaar
Je website staat, misschien al wel jaren. Hij is gebouwd, er staat content op, maar wat nu? Hoe kom je onder de aandacht bij de klant? En hoe zorg je dat Google je bij de bovenste zoekresultaten zet?
Reclamefotografie
In deze Pf serie over reclamefotografie portretteren we vier verschillende reclamefotografen die, elk met een eigen visie en vorm, succvol zijn. We spreken met de volgende fotografen:

  •  Remko Kraaijeveld
  • Jurriaan Hoefsmit
  • Jaap Vliegenthart
  • Studio Lukkien

 
Reclamebureau N=5
Het werk van een reclamebureau is in de afgelopen jaren sterk veranderd door tv en internet. Ging dit ten koste van de fotografie? Ole Christern en Peter Hebbing van N=5 vinden van niet.
Wacom Cintiq Companion 2
De Wacom Cintiq Companion 2 is een tablet die is bedoeld voor de veeleisende fotograaf die graag onderweg en op locatie met zijn beelden aan de slag gaat. Wat kan je allemaal met de Cintiq, en wat onderscheidt hem van andere tablets en ultrabooks?
Canon 5DS
Met de Canon EOS 5DS en zijn broertje, de EOS 5DS R, pakt Canon de koppositie weer terug in de pixelrace.
4K Beeldschermen
Nu steeds meer fotografen ook gaan filmen, hebben een aantal fabrikanten ook hoogwaardige hardwarematig te kalibreren beeldschermen gemaakt met natuurlijk de snel opkomende 4K resolutie. Pf zet enkele bijzondere 4K beeldschermen op een rij.
LED verlichting voor de fotograaf
In de geschiedenis van de fotografie is er altijd vraag geweest naar extra licht voor plekken waar te weinig licht aanwezig is en voor de situaties waarin de fotograaf volledige controle wil over de werking van het licht in de foto. LED-licht biedt een moderne oplossing, ook bij film.
Social Media: Kies je platform
Social media zijn niet meer weg te denken in het huidige medialandschap. Wat kies je? Misschien is een platform waarvan je in eerste instantie dacht dat het niet geschikt voor je is dat toch wel? Of kun je er nog meer uithalen? Pf maakte samen met Mike Nuijs, specialist op het gebied van social media marketing, een overzicht.
Yann Mingard’s Deposit
De beelden van het fotoproject Deposit van Yann Mingard lijken onsamenhangend, omdat het onderwerp dat alle foto’s van dit project met elkaar gemeen hebben geheel onzichtbaar blijft.
Meelopen met modefotografe Carmen Kemmink
Carmen Kemmink fotografeert voor de toonaangevende mode- en lifestyle bladen van Nederland. Met zowel de kunstacademie als de KABK op zak voelt ze zich als een vis in het water in de mode scene. Pf volgt haar tijdens een shoot voor Elle Girl aan het Noord-Hollandse strand.
Boek: Dronefotografie
Fotograferen met drones groeit snel in populariteit. Veiligheid en privacy zijn twee problemen waar dronepiloten mee te maken krijgen. Ook is er heel weinig kennis op het gebied van de steeds veranderende wet- en regelgeving bij de meeste drone-eigenaren en -verkopers. Het is daarom goed dat er nu een boek is over dronefotografie, maar hoe goed is het boek?
Galeriehouder Eduard Planting
Pf spreekt met eigenaar Eduard Planting over de zakelijke kant in de kunstfotografie, over het reilen en zeilen van een galerie, over clientèle en over talent.
DuPho: De niche
Als fotograaf kun je ervoor kiezen om heel allround te werk te gaan, maar door te kiezen voor een bepaalde niche kun je je op dat gebied sterk profileren en je onderscheiden van de massa. In deze Pf enkele DuPho leden die kozen voor het werken in een bepaalde bijzondere nichemarkt.
———————————————

Portfolio Alex Timmermans

——–————————————
VASTE RUBRIEKEN

  •  Start
  • Column Filip Naudts
  • Kiek ‘ns an
  • Boeken

Bekijk ook deze items