terug

Het novembernummer van Pf is uit

Pf nr. 7 2015

In dit nummer aandacht voor onderstaande onderwerpen. Het portfolio is deze keer van Martin Roemers.  

Fotojournalistiek | Jubileum persmuseum
Het Persmuseum in Amsterdam bestaat honderd jaar en dat wordt gevierd met de jubileumtentoonstelling ’10×10=100 jaar Persmuseum!’
Ondernemen | Portretrecht
Als er op juridisch vlak iets ultiem lastig is voor fotografen dan is dat wel het portretrecht.

Lichtspecial |
Multiblitz
In deze serie artikelen lichten we iedere keer een flitsmerk door. In deze vijfde aflevering is het de beurt aan het Duitse Multiblitz.
Column | Maarten Beernink
”Niemand zal het hardop zeggen, maar stiekem wil elke fotograaf die zichzelf serieus neemt dolgraag een eigen koffietafelboek.”

Dupho |
Hoe haal je de klant binnen?
Voor veel professionals is het de grote vraag: hoe haal ik de klant binnen?
Afdrukken | Ilford Galerie Prestige
Eind 2013 ging Ilford failliet, maar maakte een paar maanden later al een doorstart met de professionele inktjet papieren: Galerie prestige.
Ondernemen | Ondernemingsplan
Sommige fotografen overwegen om een ondernemingsplan te schrijven. Is dat zinvol of zinloos?


FOTOGRAFIE
Nikos Pilos
De verwoesting van zijn eigen land, Griekenland, is terug te zien in zijn fotoserie ‘Living in recession.’ De zwart-wit foto’s van fotojournalist Nikos Pilos drukken toeschouwers met hun neus op de feiten: heel Griekenland is door de crisis hard geraakt.
Mark van der Zouw
Mark van der Zouw begon als fotojournalist, maar zag zijn werkterrein verschuiven richting conceptuele fotografie. De conceptuele fotografie is inmiddels zijn specialisatie geworden.
Louise te Poele
Op een dag valt er een brochure in de bus met modefoto’s zo afwijkend en zo anders dat je je afvraagt: is dit nog mode? Wat is dit en waar gaat het over? Dat is kenmerkend voor de foto’s van Louise te Poele.
Ibasho
Op wandelafstand van het Antwerpse FotoMuseum is er sinds dit najaar een nieuwe fotogalerie te vinden: Ibasho. Een Japanse term die niet toevallig is: Anne-Marie zethof en Martijn van Pieterson, het charmante koppel achter de galerie, hebben beiden een passie voor Japanse fotografie.
Will Burrard-Lucas
Britse natuurfotograaf Will Burrard-lucas komt heeft via zijn homemade Beetlecam en Beetlecopter de meest intieme ontmoetingen met de gevaarlijkste wildlife dieren van Afrika.


TECHNIEK
Spiegelloze revolutie
Met de komst van de Sony A7RII is er voor professionele fotografen een serieus alternatief voor de spiegelreflex gekomen. Waarom zou je met een camera als de Sony A7RII gaan werken? En wat zijn de argumenten om dat niet te doen?

Panasonic GX8
De Panasonic GX8 is een camera voor mensen die ‘less is more’ maar onzin vinden. Waar alle Micro Four Thirds camera’s een sensor hebben met 16 megapixels, heeft de GX8 er 20. Ook is de body is beduidend groter dan die van zijn voorganger. Heeft de GX8 genoeg kwaliteit om daar de strijd mee aan te gaan?
Back-up systemen
Een aantal goede back-ups maken van je fotowerk is essentieel voor elke beeldmaker. Dataveiligheid staat hierbij voorop, maar tegelijkertijd zien we ook een sterke vraag naar meer opslagcapaciteit en snellere harde schijven.
Phase One XF
De Phase One XF is een volledig nieuw ontwikkelde camerabody voor het fameuze Phase One systeem. Er is heel veel verbeterd: de autofocus, de bediening, de stroomvoorziening. De camera heeft zelfs een eigen touchscreen en een seismograaf.


VASTE RUBRIEKEN
-Start
-Kiek ‘ns an
-Column Filip Naudts
-Boeken


Bekijk ook deze items