terug

Harman overgenomen door Pemberstone

Ilford productlijn
Ilford productlijn

 
Harman technology, de fabrikant van de bekende reeks fotografische zwart-wit producten van Ilford is overgenomen door investeringsmaatschappij Pemberstone uit Engeland. Er is hiermee een onbekend geldbedrag gemoeid gegaan.
Het legendarische fotobedrijf Harman is opgericht in 1879 en heeft in het verleden al meerdere eigenaars gehad. Nu Afga zich niet meer op de zwart-wit markt bevindt en Kodak geen zwart-wit film meer produceert, zijn zwart-wit fotografen aangewezen op Ilford.
Pemberstone heeft de resultaten van Harman een tijd intensief gevolgd. Ceo van Permberstone, Mark Anslow: ’’We zijn erg blij met het potentieel dat de analoge fotografie-beweging biedt. We geloven dat Harman hierin een unieke positie heeft verworven. Door ons op deze hernieuwde oplevende markt van analoge film te begeven, zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.’’
Managing director Peter Elton van Harman vult daarbij aan. “Analoge film is voor jonge fotografen weer een interessant medium geworden om mee te werken. Deze trend zien we duidelijk terug. Onze nieuwe eigenaar zal ons bijstaan om de jonge generatie fotograferen nog beter en effectiever aan te spreken. Dit is ons belangrijkste doel voor de komende vijf jaar.’’
Harman zegt zich volledig te blijven toewijden aan analoge fotografie en overige beelddragers. Zij verzekeren hun klanten te ondersteunen op de manier die zij gewend zijn.


Bekijk ook deze items