terug

Genomineerden Meiburg Art Commission bekend

Met trots kondigen Meijburg & Co en Unseen de genomineerden van de tweede editie van de Meijburg Art Commission aan. Deze prestigieuze prijs, geïnitieerd door Meijburg & Co belastingadviseurs, maakt deel uit van de Unseen Photo Fair 2016, die plaatsvindt van 23-25 september op het Westergasterrein in Amsterdam. De Meijburg Art Commission richt zich op het ontdekken van getalenteerde kunstenaars wiens multimediawerk gefocust is op fotografie. De commissie steunt opkomende kunstenaars in hun carrière en biedt ze de mogelijkheid om uit te blinken in hun gekozen discipline. 

Untitled Sketch, 2016 ©, Awoiska van der Molen
Untitled Sketch, 2016 ©, Awoiska van der Molen

Wilbert Kannekens, bestuursvoorzitter van Meijburg & Co, legt uit: “We zijn zeer verheugd om in 2016 verder te gaan met de Art Commission. De editie van vorig jaar was een perfecte introductie tot de wereld van Unseen Photo Fair & Festival voor ons en onze gasten. We geloven nog steeds dat Unseen staat voor het streven naar innovatie en de nadruk legt op hoge kwaliteit en sociale betrokkenheid.”

Rixt Hulshoff Pol, directeur van Unseen, zegt over de samenwerking: “Dankzij de commissie bieden we een kunstenaar een bijzondere nieuwe plek om werk te presenteren en zich verder te ontwikkelen. Dagelijks komen medewerkers en cliënten van Meijburg & Co met dit kunstwerk in aanraking. Een uitnodiging voor velen om de wereld van de hedendaagse fotografie van dichterbij te bekijken.”

Alle fotografen die tijdens Unseen Photo Fair 2016 hun werk presenteren zijn uitgenodigd om mee te dingen naar de Meijburg Art Commission. Aan de kunstenaars werd gevraagd een voorstel voor een uniek, situatie-specifiek werk in te leveren, met fotografie als centrale focus. Na de sluiting van de aanmeldingsperiode, die liep van 30 mei tot 24 juni 2016, maakten Unseen en Meijburg & Co een voorselectie.

Genomineerden
De vijf genomineerden voor de Meijburg Art Commission 2016 zijn: Awoiska van der Molen (1972, NL); Elspeth Diederix (1971, NL); Mandy Barker (1964, GB); Motohiro Takeda (1982, JP); en Yoko Ikeda (1965, JP).

Internationale jury kiest winnaar
Een internationale jury, bestaande uit Wilbert Kannekens (bestuursvoorzitter Meijburg & Co), Genevieve Fussel (Senior Photo Editor, The New Yorker) en Unseens campagnekunstenaars van 2016 Christto & Andrew, zal de winnende kunstenaar kiezen. Op 23 september, tijdens een exclusief evenement voor klanten van Meijburg & Co bij Unseen Photo Fair, zal de winnaar van de Meijburg Art Commission 2016 bekend worden gemaakt.

Winnaar maakt situatie-specifiek kunstwerk
De winnaar van de Meijburg Art Commission zal een projectfonds ontvangen voor de creatie van een situatie-specifiek werk dat getoond zal worden in het kantoor van Meijburg & Co, belastingadviseurs, in Amstelveen. Naderhand zal het werk aan de kunstcollectie van Meijburg & Co worden toegevoegd.

UNSEEN PHOTO FAIR 23 – 25 SEPTEMBER
UNSEEN PHOTO FESTIVAL 16 – 25 SEPTEMBER

www.unseenamsterdam.com


Bekijk ook deze items