terug

Nieuwe FUJIFILM camera’s en objectieven voor X en GFX Serie

FUJIFILM presenteert de nieuwste toevoegingen aan de X en GFX Serie. In de X Serie worden de X-T50 systeemcamera en de FUJINON XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR (het nieuwste standaard zoomobjectief) toegevoegd aan de line-up. In de GFX Serie zijn de nieuwe aanwinsten de GFX100S II, een Medium Format systeemcamera, en de GF500mmF5.6 R LM OIS WR, een super teleobjectief.

Nieuwe X-T50 systeemcamera

De FUJIFILM X-T50 is een systeemcamera die een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit combineert met unieke kleurreproductietechnologie zoals alleen FUJIFILM die biedt. Dit alles komt samen in een verrassend compacte en lichte behuizing. De FUJIFILM X-T50 belooft een gamechanger te zijn voor zowel professionele fotografen als voor enthousiaste amateurfotografen.

De X-T50 is uitgerust met de 40,2 megapixel ‘X-Trans CMOS 5 HR’-sensor en de snelle beeldverwerkingsprocessor ‘X-Processor 5’. Daarnaast beschikt de camera over een 5-assige beeldstabilisatie die trillingen tot wel 7.0 stops kan compenseren. De camera is veelzijdig, levert hoge beeldkwaliteit en kan dankzij zijn compactheid overal mee naartoe genomen worden. De camera weegt namelijk slechts 438 gram.

Gecombineerd met het nieuw aangekondigde standaard zoomobjectief, de ‘FUJINON XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR’, is de X-T50 geschikt om onder alle omstandigheden mee te fotograferen. Daarnaast is er voor het eerst een draaiknop voor filmsimulaties toegevoegd aan de bovenkant van de camera, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen wisselen tussen verschillende filmsimulatiemodi. Dit is een unieke en kenmerkende functie van FUJIFILM- camera’s die een breed scala aan kleurtonen mogelijk maakt. De X-T50 heeft ook een nieuw en wat afgerond ontwerp dat de compactheid behoudt, maar de hanteerbaarheid verbetert. 

De X-T50 zal medio juni 2024 verkrijgbaar zijn bij de geautoriseerde X I GFX Dealers in Nederland.

Nieuw zoomobjectief: XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR

De FUJINON XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR is het nieuwste standaard zoomobjectief voor de X Serie. Dit objectief dekt een brandpuntsafstand van 16mm groothoek (equivalent aan 24mm in vergelijking met het 35mm filmformaat) tot 50mm medium-tele (equivalent aan 76mm in vergelijking met het 35mm filmformaat).

De XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR is geschikt gemaakt voor hoge resolutie sensoren en biedt daardoor een uitzonderlijk oplossend vermogen over het gehele zoombereik. Zo is dit objectief volledig compatibel met de 40,2 miljoen pixels X-Trans CMOS 5 HR sensor. 

Het objectief heeft een gewicht van ongeveer 240 gram en is daarmee het lichtste zoomobjectief binnen de XF-serie. De XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR is daarnaast uitgerust met een snelle en nauwkeurige autofocus motor. Bovendien is het objectief weerbestendig gemaakt, waardoor het ook onder mindere weersomstandigheden en tot temperaturen van -10°C gebruikt kan worden. De vergrotingsfactor van dit objectief is uniek en biedt een vergroting van 0,3x aan het telefoto-einde (equivalent aan 0,45x in vergelijking met het 35mm filmformaat), waardoor het ook geschikt is voor het fotograferen van zeer dichtbij.

De XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR is dankzij zijn medium telebereik veelzijdig inzetbaar voor allerlei soorten van fotografie: van groothoek landschaps- en architectuurfotografie tot reis- en portretfotografie. Vanwege zijn unieke vergrotingsfactor biedt de XF16-50mm ook mogelijkheden voor close-upopnames. Deze is vrijwel gelijk aan halfmacrofotografie, wanneer we het objectief vergelijken met 35mm kleinbeeld. Hierdoor is dit objectief bijvoorbeeld ideaal in te zetten voor foodfotografie of het fotograferen van handwerk, planten of alledaagse scènes. 

Nieuwe Medium Format systeemcamera: GFX100S II

De FUJIFILM GFX100S II is een geavanceerde Medium Format systeemcamera. De camera is uitgerust met een grootformaat sensor die maar liefst 1,7x groter is dan een digitale 35mm kleinbeeldcamera. Hierdoor zet het FUJIFILM GFX-systeem een nieuwe standaard voor fotografische doeleinden.

De GFX100S II is uitgerust met een nieuw ontwikkelde en meer geavanceerde 102 Megapixel high-speed sensor, de ‘GFX 102MP CMOS II’. Daarnaast is de camera uitgerust met de meest actuele beeldverwerkingsprocessor, de ‘X-Processor 5’. Dit alles is gehuisvest in een behuizing die slechts 883 gram weegt. Dit maakt de FUJIFILM GFX100S II de lichtste camera in zijn klasse. 

Dankzij de grote sensor blinkt de camera uit in het vangen van rijke kleurtonen en het vermogen om beelden bijna driedimensionaal te ervaren. Ook is er verbeterde AI-gebaseerde objectherkenning in de camera aanwezig. Dit is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van het voorgaande model. De snelle en nauwkeurige autofocus en de verbeterde snelheid voor continu-opnames van nu maximaal 7 beelden per seconde, zorgen ervoor dat bewegende objecten scherp, duidelijk en eenvoudig kunnen worden vastgelegd. Daarnaast is de interne in-body beeldstabilisatie (IBIS) in de camera verder verbeterd. Deze kan nu, over zijn vijf assen, trillingen tot maar liefst acht stops effectief onderdrukken.

De FUJIFILM GFX100S II is ideaal voor zowel professionele fotografen als hobbyisten die graag willen weten wat fotograferen in grootformaat te bieden heeft. Deze camera opent een wereld van nieuwe mogelijkheden en levert perfecte beelden in een compact formaat. Dit maakt Medium Format toegankelijk voor een breed publiek.


Bekijk ook deze items