Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Foam in Van Loon IV

Foam presenteert de tentoonstelling Second Skin in Museum Van Loon. In deze vierde editie van Foam in Van Loon verkennen vijf hedendaagse kunstenaars door middel van fotografie en film het menselijk lichaam.

Aan de wanden van Museum Van Loon hangen van oudsher veel geschilderde portretten, één van de meest klassieke vormen in de kunst om iemand af te beelden. De vijf kunstenaars, Asger Carlsen, Thomas Mailaender, Shai Langen, Manon Wertenbroek en Koen Hauser spelen met de verbeelding van het lichaam door het portretgenre te becommentariëren of het lichaam te vervormen en te vervreemden door middel van beeldmanipulatie. Voor deze tentoonstelling presenteren Foam en Museum Van Loon de historische portretten van de familie Van Loon tegenover hedendaagse fotografie, waardoor er een spannende wisselwerking tussen beide instellingen en disciplines ontstaat.

In 2005, 2009 en 2012 stelde Museum Van Loon haar historische kamers al open voor Foam. De twee musea bevinden zich tegenover elkaar aan de Keizersgracht. Omdat Foam tijdelijk haar deuren sluit in verband met de inrichting van de grote overzichts-tentoonstelling Helmut Newton – A Retrospective, werken Foam en Museum Van Loon opnieuw samen.

De tentoonstelling Helmut Newton – A Retrospective is in Foam te zien van 17 juni t/m 4 september 2016.
Meer informatie : Foam

Tandem Lime, 2014 © Manon Wertenbroek
Tandem Lime, 2014 © Manon Wertenbroek

Bekijk ook deze items