terug

Elektronische Novoflex adapter voor de Leica SL

Transcontinenta, importeur van NOVOFLEX in Nederland, presenteert de eerste elektronische objectief adapter van NOVOFLEX voor de Leica SL. De Leica SL behoort tot de high-end camera’s binnen de reeks van mirrorless systeemcamera’s. Reeds aan het begin van dit jaar lanceerde NOVOFLEX, als één van de eerste fabrikanten ter wereld, een assortiment aan objectief adapters die het gebruik van bestaande objectieven in combinatie met de nieuwe Leica SL mogelijk maken. De Duitse accessoire specialist presenteert nu de eerste elektronische adapter voor het gebruik van Canon EF-objectieven met de Leica SL. Daarbij kan een aantal van de elektronische functies van het Canon objectief worden overgebracht naar de Leica SL en vise versa.

SL_EOS_001

“Canon objectieven via de Novoflex adapter direct te gebruiken op de Leica SL systeemcamera”

Op dit moment zijn ongeveer 30 Canon EF-objectieven en converters compatibel met de nieuwe adapter. Prime objectieven, zoomobjectieven alsmede vier tilt-shift objectieven. Dankzij de nieuwe NOVOFLEX adapter zijn een grote verscheidenheid aan hoogwaardige Canon EF-objectieven beschikbaar voor de Leica SL. Hiermee wordt een overgang naar het nieuwe Leica SL platform ook voor huidige Canon objectieven bezitters verder vergemakkelijkt.

SL-EOS_003

De elektronische Leica SL adapter ondersteunt de volgende functies:

– autofocus

– automatische diafragma controle

– AF/MF modus

– scherptediepte indicatie

Bovendien worden de EXIF-gegevens omtrent diafragma en brandpuntsafstand doorgegeven. De beeldstabilisatie in het objectief wordt overigens niet ondersteund.

De elektronische NOVOFLEX Leica SL adapter is vanaf heden verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs incl. B.T.W. bedraagt € 509,99. De adapter kan alleen worden gebruikt met de Leica SL camera en is niet geschikt voor het gebruik in combinatie met het Leica T camerasysteem.


Bekijk ook deze items