Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Update: De Polaroid Snap nu verkrijgbaar


PolaroidSnap_02Update: In september werd tijdens de IFA in Berlijn de Polaroid Snap aangekondigd. De simpele 10 megapixel instant digitale camera van zakformaat is vanaf nu verkrijgbaar in een speciale bundel samen met 20 vellen ZINK fotopapier, voor een adviesprijs van € 149,99 incl. BTW.

Het legendarische Polaroid bestaat als bedrijf niet meer sinds het faillissement in 2001, maar C&A Marketing bezit de officiële licentie op de merknaam. De Snap is ontworpen door het Amerikaanse ontwerp bureau Ammunition en wordt net als de door hetzelfde bureau ontworpen Zip, Cube en Cube+ door C&A onder merknaam Polaroid op de markt gebracht. Het is een marketing formule, maar de Polaroid Snap komt dicht in de buurt van een moderne digitale variant op de zo bekende oude Polaroid instant camera.

PolaroidSnap_05
De Polaroid Snap

De Snap is als camera een hele simpele point and shoot, geen zoomlens, geen LCD scherm maar een pop-up optische zoeker. Wel is de camera klein, slecht 2,3 cm dik 7,4 cm hoog en 12 cm breed. Op de camera kan gekozen worden voor drie verschillende fotostijlen; kleur, zwart-wit en vintage. Er is een knop voor de zelfontspanner van 10 seconden en een photobooth functie waarbij de camera 6 foto’s maakt in 10 seconden.

Printen zonder inkt

PolaroidSnap_04Tot zover de functies van de camera, maar waar het bij de Snap natuurlijk om gaat is de 5,5 cm bij 7,5 cm grote print die binnen een minuut uit de camera rolt. Hierbij heb je de keuze met of zonder de klassieke Polaroid rand te printen. De Polaroid Snap maakt gebruik van Zero Ink technologie, speciaal fotopapier met cyaan, gele en magenta gekleurde kristallen, die tijdens het printen door hitte worden geactiveerd. Daardoor wordt er geen inkt gebruikt en komen de foto’s droog uit de camera en kunnen niet vlekken. Bovendien kan je blijven fotograferen terwijl er een foto geprint wordt. Een micro SD slot geeft uiteindelijk toch nog de mogelijkheid om de foto’s ook digitaal te delen.

Nostalgie

In een tijd waarbij in een verlangen naar nostalgie veel camera fabrikanten moderne techniek verpakken in een retro body, kiest Polaroid voor het tegenovergestelde en verpakt de nostalgie in een simpel en modern vormgegeven product. Geen WiFi die het mogelijk maakt snel foto’s via sociale netwerken te delen, maar fysieke foto’s, rechtstreeks uit de camera. En laten we eerlijk zijn, dat heeft ook wel wat.
PolaroidSnap_01

 


Bekijk ook deze items