terug

De nieuwe Lensbaby Twist 60

Lensbaby Twist 60 OpticDe Lensbaby Twist 60 helpt creatieve fotografen met het vinden van hun visuele “stem” door de wereld anders weer te geven.  Lensbaby maakt al jarenlang aparte creatieve effect-objectieven voor fotografen. 

De Lensbaby Twist 60, een bijzonder 60mm F/2.5 objectief in een metalen body en met gouden geanodiseerde accenten, zorgt voor krachtige portretten door het hoofdonderwerp los te maken van de achtergrond en deze te omringen met een cirkelvormige onscherpte en extra vignetering. Hoe groter het diafragma, hoe groter de werveling en hoe groter de vignetering.

Voorbeeldfoto Lensbaby Twist 60_32

“De Twist 60 belichaamt onze liefde voor oude objectieven en hun unieke manieren om fotografen te helpen hun creatieve mogelijkheden te ontdekken”, zegt Craig Stong, Lensbaby medeoprichter en Chief Creative Officer. “Trouw aan een ontwerp door Joseph Petzval in 1840, onthult dit nieuwe Lensbaby objectief de opvallende scheiding tussen het hoofdonderwerp en de achtergrond, een kwaliteit die in een modern objectiefontwerp meestal ontbreekt.” 
Fotograferen met grotere diafragma-openingen maximaliseert het cirkelvormige achtergrondeffect en produceert een subtiele vignetering, dat nog meer de aandacht vestigt op alles wat je plaatst in het grote centrale scherptegebied. Perfect voor een tijdloze vintage look. Bij verder diafragmeren vergroot het scherpe centrale gedeelte, terwijl er nog steeds subtiel wervelende effecten aan de randen te zien zijn.

De Lensbaby Twist 60 komt in een zwart geanodiseerde niet verstelbare metalen behuizing met gouden 
geanodiseerde accenten, die rechtstreeks past op de meest populaire Full-Frame camera’s die voorzien zijn van een Canon EF, Nikon F of Sony E vatting. De seperate Lensbaby Twist Optic 60 maakt deel uit van het Lensbaby Optic Swap System en is daarom verkrijgbaar als losse Optic voor gebruik met eerder genoemde Full-Frame camera’s en bijvoorbeeld een Composer Pro en/of Composer Pro II. Bij het gebruik van de Twist 60 Optic in een verstelbare lensbody is het aan te raden om deze niet te verstellen en dus gewoon rechtuit te laten staan voor het maximale en beste resultaat.

Lensbaby Twist 60_Sony

Beschikbaarheid en prijzen: 

De Lensbaby Twist 60 kent een adviesverkoopprijs van € 299,99 incl. B.T.W. en de losse Lensbaby Twist 60 Optic, voor gebruik met het Lensbaby Optic Swap System heeft een adviesverkoopprijs van € 185,00 incl. B.T.W. Beide Lensbaby Twist 60 producten zijn eind april verkrijgbaar.

Bekijk ook deze items