terug

Daisuke Yokota wint Foam Paul Huf Award 2016

De Japanse fotograaf Daisuke Yokota (Saitama, 1983) is vandaag gekozen als winnaar van de tiende Foam Paul Huf Award, door een internationale jury. Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar, bestaat uit een geldbedrag van € 20.000 en een tentoonstelling in Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

De Foam Paul Huf Award heeft dit jaar wederom een zeer gevarieerd aantal portfolio’s vanuit de hele wereld aangetrokken. De jury koos Daisuke Yokota als winnaar uit een totaal van 97 genomineerden, afkomstig uit 29 landen.

Simon Baker (Tate Londen, juryvoorzitter): “Daisuke Yokota is een van de meest vernieuwende en experimentele jonge fotografen van dit moment. De jury was unaniem in hun beslissing hem als winnaar van de Foam Paul Huf Award te kiezen en zijn complexe, verfijnde werk hiermee erkenning te geven. Yokota heeft een fantastische reputatie weten op te bouwen als een jonge kunstenaar met het vermogen om fotografie te presenteren in nieuwe, originele vormen; van prints tot boeken, installaties en performances, altijd in zijn onderscheidende en onmiskenbare eigen beeldtaal.”

Directeur van Foam, Marloes Krijnen, over de Foam Paul Huf Award: “Het is dit jaar de tiende keer dat we deze prijs voor jong fotografietalent toekennen, een mijlpaal waar we erg trots op zijn. Sinds 2007 won een indrukwekkende lijst internationale, zeer talentvolle fotografen de Foam Paul Huf Award. Het is geweldig Daisuke Yokota hieraan toe te mogen voegen. Door de inmiddels bewezen hoge kwaliteit van het werk wordt jaarlijks in de internationale fotografiewereld met veel belangstelling uitgekeken naar de bekendmaking van de winnaar. Het is een van onze belangrijkste doelstellingen om internationaal, jong fotografietalent te ontdekken en te steunen en deze award is daarbij, naast het Foam Magazine Talent Issue en de internationale fotografiebeurs Unseen, van groot belang.”

De tentoonstelling met het werk van Daisuke Yokota zal eind 2016 te zien zijn in Foam.

Untitled, 2015 From the series Tatatine © Daisuke Yokota / Courtesy G/P Gallery
Untitled, 2015 From the series Tatatine © Daisuke Yokota / Courtesy G/P Gallery

Bekijk ook deze items