terug

Canon en Getty Images vieren 10de verjaardag EOS 5D

Brent-Stirton
Foto: Brent Stirton

Canon en Getty images vieren de 10de verjaardag van de Canon EOS 5D met 10 iconische foto’s en een pan-Europese fotowedstrijd.

 

De Canon EOS 5D

5d_cl2_186x279Tien jaar geleden zorgde Canon met de komst van de Canon EOS 5D voor een revolutie in de digitale fotografie. Voor het eerst kwam er een compacte DSLR met een full frame sensor voor een betaalbare prijs op de markt. Full frame camera’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, maar in 2005 was full frame nog een niche in de markt. De Kodak Pro SLR was al gediscontinueerd en de enige full frame camera was op dat moment de net nieuw geïntroduceerde Canon EOS 1Ds mark II. De EOS 5D kwam voor minder dan de helft van de prijs van Canon’s vlaggenschip op de markt en maakte daarmee full frame ineens beschikbaar voor een veel groter aantal fotografen.

10 iconische foto’s van Getty Images

In het kader van die 10de verjaardag van de Canon EOS 5D presenteren Canon Europe en Getty Images vandaag een serie iconische foto’s die zijn gemaakt door ‘s werelds meest toonaangevende fotografen. De opnamen vertellen de verhalen van tien beslissende momenten uit de afgelopen tien jaar. Niet alleen laten deze beelden de kracht van fotografie zien, zij tonen ook de rol die fotografie wereldwijd speelt bij het op gang brengen van veranderingen. De fotoserie en en de baanbrekende verhalen achter deze opnamen, is te bekijken via de Canon Showcase op de Come and See website. De opnamen zijn ook te zien tijdens een speciale jubileumtentoonstelling van Canon in de week voor professionals op Visa pour l’Image 2015.

John-Moore
Foto: John Moore

Canon nodigt uit om eigen iconische foto’s te delen

Naast de indrukwekkende fotoserie viert Canon Europe het tienjarig bestaan van de EOS 5D-serie met een pan-Europese fotowedstrijd, waarbij limited edition EOS 5D-jubileumprijzen te winnen zijn. Canon nodigt alle fotografen, van amateur tot professional, en zowel smartphone- als cameragebruikers, uit om een iconische foto in te zenden waarop een verhaal van verandering te zien is. De ingezonden beelden en verhalen worden beoordeeld door een panel van bekroonde juryleden, waaronder Canon Ambassador Brent Stirton en fotograaf Toby Smith van Getty Images. De Canon Iconic Images- fotowedstrijd wordt gehouden in achttien Europese landen (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België, Oostenrijk, Noorwegen, Denemarken, Finland, Zweden, Zwitserland, Portugal, Hongarije, Polen, Slowakije, Tsjechië en Rusland) en loopt van 1 september tot 2 oktober 2015. Kijk voor meer informatie in de Galerij van de Come and See website.


Bekijk ook deze items