terug

Canon: 80 miljoenste EOS-camera

Logo-80-miljoenste-EOS-camera-1

Canon Inc. maakt vandaag bekend dat de onderneming een nieuwe productiemijlpaal heeft bereikt. De gecombineerde productie van haar film- en EOS-modellen met verwisselbare lens is namelijk op 10 november 2015 het aantal van 80 miljoen gepasseerd. Deze 80 miljoenste EOS-camera was een EOS 5DS R: een model met ’s werelds hoogste aantal pixels in deze klasse.

De EOS-camera’s werden in maart 1987 geïntroduceerd als een nieuwe generatie AF SLR-camera. Het waren ’s werelds eerste modellen met elektronische aansluitingen voor een volledig elektronische bediening van de gehele camera en dus niet alleen van de lens of body. De productie van Canon EOS SLR-camera’s nam met de komst van digitale SLR-camera’s in 2000 een grote vlucht, die tot op de dag van vandaag onverminderd doorgaat en voor de onderneming resulteert in deze 80 miljoenste EOS-camera.

Wereldwijde nummer één

Dankzij de productiefaciliteiten en een consistente productinnovatie heeft Canon haar wereldwijde nummer één-positie binnen de markt voor digitale camera’s met verwisselbare lenzen met succes gehandhaafd gedurende een periode van 12 jaar op rij – van 2003 tot en met 2014.
Deze nieuwe mijlpaal volgt op de productiemijlpaal in juni 2015. Toen werd de 110 miljoenste verwisselbare EF-lens voor EOS-camera’s geproduceerd en tegelijk met het EOS SLR-camerasysteem geïntroduceerd. Het was een wereldrecord voor het hoogste aantal verwisselbare lenzen dat ooit werd vervaardigd.
 
EOS-5DS-R-FSL-1


Bekijk ook deze items