terug

Atomos toont de Ninja Assassin

Atomos brengt een nieuwe 4K HDMI recorder met 7″ IPS monitor op de markt. De nieuwe recorder is 10% lichter dan de huidige Atomos Shogun 4K en een stuk goedkoper. Behalve een 4K recorder is hij ook een hoogwaardige monitor die je kan gebruiken tijdens het filmen.
Schermafbeelding 2015-09-02 om 23.19.31
De nieuwe recorder is in staat om het video signaal uit je camera via de HDMI kabel op te nemen zonder de interne videocompressie van de camera. Hij slaat de videobestanden op in 10 bit 4:2:2 ProRes of Avid DNxHR, waarmee je direct aan de slag kant in je montage software. De bestanden worden weggeschreven naar een verwisselbare SSD schijf.
De nieuwe recorder lijkt vooral gericht op filmers die met lichte fotocamera’s willen werken en lost daarnaast een aantal zaken voor ze op. Zo is er bij het opnemen via de recorder geen 30minuten limiet en heeft de filmer diverse handige tools als focus peaking, zebra, 1:1/1:2 zoomoptie, audio aansluitingen, LUT kleurtabellen en een pre-roll die 8seconde in HD en 2-3 seconde in 4K opslaat voordat je op de REC knop hebt gedrukt. Een handige functie voor wie wacht op het juiste moment en zo dus niet de camera continue hoeft te laten draaien om het moment niet te missen. Een andere mooie optie is de time-lapse functie die is ingebouwd. Hiermee kan hij uit het video signaal een time-lapse maken met diverse instelbare snelheden. De nieuwe recorder wordt geleverd met een rubberen stootrand en is door zijn lichtere gewicht ideaal voor het gebruik op een stabilisatie systeem als de Ronin-M of MOVI 10.
Behalve een opname monitor en recorder kan je de Atomos Assassin ook gebruiken als 4K afspeel apparaat waarmee je 4K presentaties kan geven. Meer info over de nieuwe recorder kun je vinden op de engelse website van de fabrikant.
Schermafbeelding 2015-09-02 om 23.15.35


Bekijk ook deze items