terug

BenQ PV270 monitor behaalt Technicolor Color Certified

BenQ kondigt vandaag met trots aan dat hun PV270 monitor de Technicolor Color certificering heeft gekregen. De monitor is een hoogwaardig display voor de post-productie van film en video. Onlangs ontving BenQ de prijs voor beste fotografie monitor bij de TIPA awards met hun SW2700pt beeldscherm.

Px187Mzg4Mzg0MC0yLTExOTY5NzU5NDg=-1

Uit het BenQ persbericht:

Als de erkende autoriteit op het gebied van kleur- en beeldauthenticiteit, wordt Technicolor® in de media- en entertainmentindustrie over de hele wereld geroemd door de beste Hollywood-regisseurs, animators en game-ontwikkelaars. Apparaten met Technicolor Color-certificering worden tijdens het fabricageproces getest en gecontroleerd om te voldoen aan dezelfde strenge normen voor kleurnauwkeurigheid als de normen voor kleurbereik, witpunt en gamma die worden gebruikt in Hollywood en andere entertainmentindustrieën.

“BenQ is een fabrikant van hoogwaardige monitoren voor professionals, waarvan een aantal voldoen aan de strenge eisen om Technicolor Color-gecertificeerd te worden,” aldus Manuele Wahl, Senior Vice President of Technology and Trademark Licensing bij Technicolor.

 “Met deze monitoren kunnen content creators, videografen en fotografen er zeker van zijn dat zij hun werk in de meest accurate en perfecte kleuren kunnen bekijken en bewerken.”

De PV270 monitor is gemaakt voor professionele video-montage, coloristen en beeldbewerkers die gaan voor een compromisloze kleurnauwkeurigheid gecombineerd met een hoge resolutie. De kleurprestaties van de veelzijdige PV270 zijn Hollywood-ready dankzij de Technicolor Color-certificering. Het 27-inch display van deze monitor beschikt over een QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) met omvangrijke kleurruimten inclusief 100% Rec.709, 96% DCI-P3 en 99% Adobe RGB voor digitale post-productie van film en video en voor het retoucheren van foto’s. De hardwarekalibratie en een 14-bits 3D LUT helpen om een extreme kleurnauwkeurigheid en -weergave te leveren.

Diverse functies van de PV270 zorgen voor extra comfort en efficiëntie. De Palette Master kalibratiesoftware op basis van X-Rite regelt de hardwarekalibratie voor conformiteit. Met een optionele Software Development Kit (SDK) hebben studio’s of providers van kalibratiesoftware meer middelen voor het aanpassen van de kleurkalibratie-instellingen. Met 24P-ondersteuning )24 beelden per seconde) kunnen video’s worden bekeken met de juiste timing op hun eigen filmische framerate. De ingebouwde backlight-sensor stabiliseert snel de helderheid van de monitor, terwijl de uniformiteitsfunctie zorgt voor een consistente helderheid over het gehele kijkoppervlak. Met de GamutDuo-functie kunnen creatieven beelden gelijktijdig beoordelen op het scherm van twee bronnen naast elkaar met behulp van twee verschillende kleurnormen (bijvoorbeeld Rec.709 en DCI-P3). Aangezien kleurgerelateerde producties zich verspreiden over de gehele wereld kan PV270’s Color Display Clone software worden gebruikt om verschillen in omgevingslicht te detecteren en zo de weergegeven kleurtemperatuur voor consistente kleurprestaties in externe kantoren en omgevingen automatisch aan te passen.

Over Technicolor Color Certified

technicolorTechnicolor® Color Certified is een aanduiding bestemd voor apparaten – pc-monitoren, laptops, all-in-ones en tablets – die voldoen aan de vereiste Technicolor-specificaties tijdens het productieproces van het apparaat om vervolgens te voldoen aan dezelfde strenge normen voor kleurnauwkeurigheid die in Hollywood en in de media- en entertainmentindustrieën worden toegepast. Alle apparaten met de status Technicolor Color Certified geven kleuren accuraat, consistent en precies weer zoals de bedenker van de content voor ogen heeft gehad. Iedereen kan genieten van winkelen, entertainment en gaming met het vertrouwen dat de kleur die men ziet op het scherm juist is.


Bekijk ook deze items