terug

BenQ PV270 met hardwarekalibratie voor foto- en videoproducties

Px187MzY4MDM4OS0zLTQyMzQzODE4NA==BenQ presenteerde op de FMX in Stuttgart, de BenQ PV270. Een monitor met IPS-technologie, die dankzij zijn kenmerken en functionele diversiteit perfect is voor de bewerking van foto- en videogegevens. De PV270 biedt met een beelddiagonaal van 68,58 cm/27 inch en de WQHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) een ongekende detaildiepte. Specifiek afgestemd op de eisen van professionele foto- video-editing in post-productie en color-monitoring, zoals de 99% Adobe RGB- en 96% DCI-P3-kleurruimte en de Rec.709 HDTV-standaard tot 100%. Dankzij deze features is de PV270 de ideale monitor voor video- en fotografen. Het nieuwe display geeft de kleuren dankzij de hardwarekalibratie onafhankelijk van de gebruikte computer met de gewenste instellingen weer. 

Kleurnauwkeurigheid

Het professionele display PV270 geeft met een WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels foto’s en video’s weer in 16:9-formaat met een optimale kleurechtheid en een rijkdom aan details. Naast de 99% Adobe RGB-dekking biedt de monitor bovendien een DCI-P3-kleurenruimte tot 96%. Ook de Rec. 709 kleurruimte wordt 100% gedekt, die sinds de invoering van HDTV vaak wordt gebruikt bij de mastering van filmmateriaal.

BenQ levert bij de PV270 de configuratie- en kalibratiesoftware Palette Master: in een 3D-opzoektabel (LUT) met een 14-bits kleurdiepte kunnen alle kleuren nauwkeurig worden gedefinieerd om het oorspronkelijke motief zo perfect mogelijk weer te geven. De kleurnauwkeurigheid van Delta E ≤ 1,5 voldoet aan alle verwachtingen van een zeer veeleisende doelgroep.

BenQ test elke PV270 vóór levering en stemt deze af op de internationaal erkende standaardwaarden. Hiervoor worden de bijbehorende correctiewaarden in de monitor opgeslagen en wordt de weergave direct op het scherm aangepast en niet door gemanipuleerde uitgangssignalen van de videokaart. Een bijzonderheid van de PV270 is de in samenwerking met X-Rite ontwikkelde kalibratie waarmee elke monitor ook achteraf weer op de optimale weergave van een kleurruimte kan worden gecontroleerd en indien nodig kan worden bijgesteld.

Ergonomisch werken en flexibele plaatsing

Een bijzonder gelijkmatige verdeling van de achtergrondverlichting en de brede kijkhoek van 178 graden in elke richting garanderen dat de kleuren en de beeldkwaliteit op elke positie van de gebruiker achter het bureau constant blijven. Daarbij is de PV270 met zijn ergonomische kenmerken ook geschikt voor lange bewerkingssessies: De monitor kan 135 mm in hoogte worden versteld en 45 graden van links naar rechts en vice versa draaien resp. -5/+20 graden verticaal kantelen. Bovendien kan de monitor gemakkelijk in de pivot-richting worden versteld en verandert de weergave automatisch mee.

Andere ergonomische functies zijn onder meer de meegeleverde anti-verblindingskap die kleurvervorming door extern licht elimineert en de Flicker Free-technologie, de Eye Protect-functie en de ECO-sensor.

Hoge connectiviteit en energie-efficiëntie

Het professionele display BenQ PV270 voldoet met verschillende energiebesparingsmodi aan de criteria van Energy Star en TCO 6.0. In de standby-modus verbruikt de monitor minder dan 0,5 watt aan vermogen en zelfs in continue werking is dit niet meer dan 52 watt. De PV270 is uiteraard uitgerust met alle belangrijke aansluitmogelijkheden voor hoogwaardige videobronnen. Zo is een HDMI® 1.4-ingang beschikbaar evenals een DisplayPort® 1.2. en een mini-DisplayPort® 1.2. Twee USB 3.0-poorten verbinden randapparatuur en camera’s snel en eenvoudig met de monitor. Een ingebouwde SD/SDHC/SDXC-kaartlezer maakt het profiel compleet.

Px187MzY4MDM4OS0yLTYwMTI1MzExOQ==
De WQHD-monitor PV270 met anti-verblindingskap is vanaf begin juni in de handel verkrijgbaar voor een prijs van € 1.099,- incl. btw.

 


Bekijk ook deze items