Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Boek: MyanmarPure, Seeing is Believing

Eind december kwam het nieuwe boek van fotograaf Cees Rijnen over zijn Myanmar Pure project van de persen. Daarmee is naast zijn eerste ‘MyanmarPure’, samengesteld met originele prints nu ook een voordeliger optie voor verzamelaars en fotografieliefhebbers beschikbaar.
myanmar pure ® Cees Rijnen
myanmar pure ® Cees Rijnen

De nieuwe uitgave is opgebouwd uit een selectie van intrigerende beelden die Cees Rijnen schoot tijdens twee reizen in Myanmar. Achter de opvallende cover die – licht verdiept gemonteerd – is voorzien van een originele print volgen drie hoofdstukken: Mensen, Boeddhisme/Cultuur en Landschap. De begeleidende tekst is in Nederlands en Engels, de bekende Belgische noodarts Prof. Dr Beaucourt, bekend van medische support in o.a. Myanmar en de Filippijnen, schreef het voorwoord.

Het voormalige Birma herbergt veel pure, tijdloze schoonheden – in de architectuur, de natuur en haar bevolking. Het bijzondere geduld en het tijdstip waarop de beelden werden gemaakt – kort na het openen van het ‘ijzeren gordijn’ van het land – resulteerden in een inspirerende serie foto’s die zowel in Internationale Awards, talloze exposities en een exclusief Art Collection book met Fine Art prints te zien waren.

De onvergelijkbare sfeer die Cees mocht beleven en vastleggen wordt in belangrijke mate bepaald door de openheid van de voornamelijk Boeddhistische inwoners, maar daarnaast zetten de vijftig jaar ‘geslotenheid’ van opvolgende militaire regimes en technologische stilstand zeker de toon. In 2011 werd besloten de teugels in de voormalige Britse kolonie wat te laten vieren en de weg van meer democratie in te slaan. Nog vóór razendsnelle ontwikkelingen in de economie, toerisme en commercie echt vat kregen greep Cees zijn kans om zijn droomreis te maken.

myanmar pure ® Cees Rijnen
myanmar pure ® Cees Rijnen

MyanmarPure – Seeing is Believing.

Hardcover, luxe afgewerkt met print op de cover plus een leeslint

Aantal bedrukte pag. 72 met 84 foto’s en begeleidende tekst in Nederlands en Engels

Afmetingen 243x227mm

Verkoopprijs € 32,50 – of met fine art print € 175,00

Uitgever AV Beeldvorming – 1e druk 500 stuks

ISBN no.978-90-819848-1-2


Bekijk ook deze items