terug

Sigma maakt de stap naar cine-objectieven

header_imageSigma kondigt de stap naar cine-objectieven aan met drie nieuwe lijnen van objectieven: De High Speed Zoom Line, de FF Zoom Line en de FF High Speed Prime Line. Een 18-35mm T2 en 50-100mm T2 in de High Speed Zoom lijn voor het Super 35 formaat zijn de eerste objectieven die zullen worden geïntroduceerd.

Sigma verwacht dat het hiermee voldoet aan de toenemende vraag naar hoogwaardige cine-objectieven die te gebruiken zijn met de hoge resolutie digitale camera’s die nu op de markt zijn. Alle nieuwe cine-objectieven van Sigma zullen een aantal van dezelfde karakteristieken krijgen. Zo zijn de objectieven weerbestendig gebouwd en lichtgevende verf moet het instellen en bedienen van de objectieven in het donker makkelijker maken. Ook krijgen alle objectieven een filterafmeting van 82mm en een voorste diameter van 95mm zodat accessoires op alle objectieven passen. De objectieven worden gefaseerd op de markt gebracht, te beginnen met de twee zoom objectieven met EF en E vatting in de High Speed Zoom Line. Later zullen ook versies met een PL vatting worden geleverd.

50-100 18-35

High Speed Zoom Line

Deze lijn van objectieven is gebouwd voor 6K-8K video en APS-C formaat sensors. De objectieven hebben over het gehele zoombereik een constante maximaal diafragma van T2 en zijn compact gebouwd. De 18-35mm T2 en 50-100mm T2 zullen de eerste objectieven zijn die op de markt komen.

24-35FF Zoom Line

De 24-35mm T2.2 FF is geschikt voor een full-frame beeldcirkel en voldoet aan de optische prestaties van de nieuwste digitale cinema camera’s. Het zoom-objectief biedt de hoge beeldkwaliteit in een compact ontwerp. Het is ook het enige cine-objectief van Sigma waar geen versie met PL vatting van wordt gemaakt.

t1-5

FF High Speed Prime Line

Deze lijn bestaat uit vijf objectieven, een 20mm, een 24mm, een 35mm, een 50mm en een 85mm, allen met hetzelfde maximale diafragma van T1.5. Ook deze primes zijn geschikt voor een full-frame beeldcirkel en zijn daarnaast compact gebouwd. De objectieven zorgen samen voor een constant niveau van beeld, kleur en contrast.

Over beschikbaarheid in Europa is op dit moment nog niks bekend.


Bekijk ook deze items