terug

Oproep: documentaire plannen met thema ‘DIALOOG’

dialoog2

STUUR JE PLAN IN VOOR HET STIPENDIUM VAN FOTODOK & STICHTING DIALOOG!


FOTODOK geeft, in samenwerking met Stichting Dialoog, een beginnend fotograaf de mogelijkheid een documentaire te maken met het thema ‘Dialoog’. Naast een bedrag van 2500 euro om onderzoek naar het onderwerp te doen en de serie daadwerkelijk te maken, is de inzet dat deze geplaatst wordt in Vrij Nederland.

Waarom?
Er gebeurt zoveel op dit moment overal ter wereld. Ook in Nederland merken we hier de gevolgen van. Denk aan de stroom vluchtelingen die Europa momenteel ontvangt. Of de angst en onrust die ontstaat door terrorisme en terrorismebestrijding. De persoonlijke impact van al deze gebeurtenissen vergeten we wel eens, terwijl die net zo heftig kan zijn als de impact op bijvoorbeeld de politiek. Om onze mening hierover te geven, schreeuwen we wat af: in raadzalen, er buiten of op social media. Iedereen heeft een mening, maar in het geschreeuw gaat de essentie van de boodschap verloren. En er zijn mensen die niet (hard genoeg) schreeuwen, die worden overstemd of helemaal niet gehoord. FOTODOK en stichting Dialoog zijn van mening dat een rechtvaardige, inclusieve en duurzame samenleving niet kan bestaan zonder dialoog. Zeker niet zonder een dialoog waarbij iedere stem, dus ook de allerzachtste gehoord wordt. Daarom de oproep: maak een visueel plan dat spreekt tot de verbeelding!

Hoe?
We nodigen jou als beginnend fotograaf uit een plan voor een fotodocumentaire in te sturen waarin je beschrijft hoe je ‘dialoog’ wilt verbeelden. We zijn op zoek naar bijzondere en originele invalshoeken, die je niet in de reguliere media tegenkomt, maar volgens jou wel een goede interpretatie van dit belangrijke onderwerp zijn.

Dit plan dien je voor 1 februari in bij FOTODOK met een link naar je portfolio en CV. FOTODOK, Stichting Dialoog en VN fotoredacteur Jenny Smets beoordelen de plannen op inhoud en haalbaarheid. Eén plan wordt gekozen om tot uitvoer te brengen.

Je ontvangt van ons een bedrag van 2500 euro om binnen zes maanden de serie te ontwikkelen. Uiteraard krijg je vanuit FOTODOK en Vrij Nederland steun en advies bij het proces. Samen bespreken we waar de serie nog meer zou kunnen landen en in welke vorm.

Eisen
• Maximaal 5 jaar werkzaam als professioneel fotograaf
• Plan maximaal 2x A4
• Link naar portfolio en CV
• Insturen voor 1 februari 2016 naar info@fotodok.org met als onderwerp ‘stipendium dialoog’

Stipendium
• Een bedrag van 2500 euro
• Begeleiding vanuit FOTODOK en VN
• Promotie vanuit FOTODOK
• Inzet: publicatie in Vrij Nederland en mogelijke andere landingsplekken


Bekijk ook deze items