terug

Olympus Global Open Photo Contest van start

De Olympus Global Open Photo Contest is gestart en biedt een platform aan fotografen die hun mooiste werk willen showen en hun talent niet onopgemerkt willen laten. De wedstrijd eindigt op 20 november om 04.00 uur. 

2-2015_Olympus_Global_Open_Photo_Contest
Er kan worden deelgenomen in vier verschillende categorieën, die ondergebracht zijn in een vijftal thema’s: Life (Birth), Future (Plces to Preserve), Mensen (Smiles) en Techniek (Macro en Art). De deelnemende foto’s moeten in JPEG-formaat aangeleverd worden met een maximale bestandsgrootte van 15 MB. Er kunnen tot vijf foto’s per categorie aangeleverd worden en deelnemers kunnen tijdens de gehele periode hun foto’s vervangen door nog betere. Ook kunnen ze de gehele periode omschrijvingen wijzigen of hun foto’s verwijderen. Foto’s mogen met iedere camera van elk willekeurige merk gemaakt zijn, inclusief smartphones. Ook fotobewerkingen zijn volledig toegestaan.
De winnaars van de wedstrijd worden door een vakkundige jury bekend gemaakt in februari 2016. De hoofdprijs bestaat uit de allernieuwste PEN camera en 1 miljoen Japanse YEN (7.400 euro) en wordt uitgereikt aan de beste foto, die gekozen wordt uit alle inzendingen. Daarnaast zullen 14 andere prijzen in pakket toegevoegd worden, verdeeld over de verschillende categorieën. De totale prijzenpot omvat bijna 30.000 euro.
Maar de site biedt ook de bezoekers de mogelijkheid tot het winnen van prijzen. Iedereen die zich op de site registreert om de deelnemende foto’s te bekijken, maakt ook kans op het winnen van de nieuwste PEN camera of een van de 300 Moleskine Edition notitieboeken.
Complete details en voorwaarden kunnen hier gevonden worden.  


Bekijk ook deze items