terug

Nieuwe Zeiss Milvus objectieven familie

Zes nieuwe brandpuntsafstanden: handmatig scherp te stellen objectieven die geoptimaliseerd zijn voor gebruik met de moderne hoge-resolutie spiegelreflex camera’s.

PI_ZEISS Milvus_Family
Transcontinenta BV, importeur voor ZEISS  foto-en cineobjectieven in Nederland, kondigt hierbij de nieuwe ZEISS Milvus SLR objectieven familie aan. De nieuwe ZEISS Milvus serie bestaat bij de lancering uit zes brandpuntsafstanden in ZE of ZF.2 vatting voor camera’s van Canon en Nikon. Deze nieuwe objectieven zijn het antwoord van ZEISS op de huidige markttrend naar beeldsensoren met steeds hogere resolutie, die op hun beurt, een steeds hogere kwaliteit objectieven vereisen.

Zeiss Milvus objectieven familie

De Milvus objectieven bieden de gebruiker een uitstekende waarde voor het geld voor professionele toepassingen. Een net zo belangrijk voordeel is dat hun hoge contrastomvang en laag niveau van strooilicht, ervoor zorgt dat de objectieven voldoen aan de nieuwste videostandaarden zoals HDR (High Dynamic Range) en resoluties van 6K en hoger. Voor de gebruiker opent de nieuwe ZEISS ‘Milvus’ lijn weer nieuwe professionele video- en cine toepassingen.
De naam Milvus staat overigens, net als Otus, Batis, Loxia en Touit, voor een type vogel. In dit geval voor een Wouw, een prachtige Europese roofvogel.

de brandpuntsafstanden

De ZEISS Milvus serie bestaat in eerste instantie uit de volgende zes brandpuntsafstanden:
• ZEISS Milvus 21mm f2.8
• ZEISS Milvus 35mm f2.0
• ZEISS Milvus 50mm f1.4
• ZEISS Milvus 85mm f1.4
plus de twee macro-objectieven ZEISS Milvus 50mm f2.0 macro en de ZEISS Milvus 100mm f2.0 macro. In de komende jaren zullen andere brandpuntsafstanden aan de ZEISS Milvus serie worden toegevoegd.
image4

Volledig compatibel

De ZEISS Milvus objectieven ondersteunen alle belangrijke modi van DSLR-camera’s (b.v. diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze en programmastanden, evenals handmatige tijden en belichtingsinstellingen). Ze zijn voorzien van een interface die de gegevens van het objectief doorgeeft aan de camera ( scherpstelafstand, ingesteld diafragma, etc.). Deze informatie wordt opgeslagen in de EXIF-gegevens van de foto’s.

ZEISS Milvus objectieven voor video

Het gebruik van de nieuwe ZEISS Milvus objectieven maken tevens een hoge kwaliteit filmopnamen met zachte en filmische bokeh mogelijk. “Met hun extreem hoge contrastweergave, voldoen deze objectieven aan de nieuwste 6K video standaarden en geven ze, niet onbelangrijk bij video gebruik, uniforme kleurkenmerken”, aldus Zeiss. Alle zes ZEISS Milvus objectieven hebben een uitzonderlijk lange scherpstelslag van de scherpstelring voor een zeer nauwkeurige scherpstelling tijdens het filmen. De praktische, met rubber beklede scherpstelring, beschikt over uitstekende gripeigenschappen voor een optimale scherpstelling. De unieke ‘de-click’ functie in de ZF.2 vatting objectieven (inmiddels bekend van de ZEISS Loxia serie) biedt filmmakers de mogelijkheid om het diafragma traploos en soepel aan te passen, waardoor professionele resultaten zelfs bij veranderende lichtomstandigheden mogelijk zijn.

Prijzen en beschikbaarheid

image5De nieuwe ZEISS Milvus objectieven zullen half oktober beschikbaar zijn bij de ZEISS dealers in Nederland.
De adviesverkoopprijzen incl. BTW zijn:
ZEISS Milvus 2.8/21 ZE of ZF.2 € 1.729,99
ZEISS Milvus 2/35 ZE of ZF.2 € 1.119,99
ZEISS Milvus 1.4/50 ZE of ZF.2 € 1.219,99
ZEISS Milvus 1.4/85 ZE of ZF.2 € 1.829,99
ZEISS Milvus 2/50M ZE of ZF.2 € 1.219,99
ZEISS Milvus 2/100M ZE of ZF.2 € 1.729,99
 


Bekijk ook deze items