terug

Nieuwe visuele effect filters van Rollei

 

Rollei filterhouderCamerafabrikant Rollei komt met een nieuw filtersysteem waarmee professionele en hobbyfotografen creatief kunnen omgaan met natuurlijk licht.

Het systeem bestaat uit een filterhouder en een reeks nieuwe filters. De filters zorgen voor een hoge kleurintensiteit en voorkomen reflecties en optische vervormingen. De Rollei filterreeks bestaat nu uit vijf filters: drie filters met een neutrale dichtheid (soft GND, hard GND en reverse GND), een grijsfilter (ND) en een zeer dunne polariserende filter (CPL). De filters zijn verkrijgbaar in vier verschillende breedtes: 180 mm, 150 mm, 100 mm en 70 mm.

Sydney-with-filter_640x400 Sydney-without-filter_640x400

Specificaties

  • De polariserende filters zorgen ervoor dat foto’s kleurechter worden, minder spiegeling hebben en contrastrijker worden, bij groothoeklens niet worden vervormd en de grijsfilter leent zich goed voor bulb-opnames.
  • In de filterhouder kunnen drie filters gelijktijdig worden geplaatst en geroteerd, waardoor fotografen eenvoudig van filter kunnen wisselen.
  • De filterhouder is gemaakt van luchtvaart aluminium en is ontwikkeld in samenwerking met fabriekspartner NiSi.
  • Het glas van de filters is krasbestendig, aan beide kanten geslepen en gepolijst en is tevens voorzien van een water- en olieafstotende nano-coating.
  • De polarisatiefilter wordt standaard meegeleverd met de 70 mm- en 100 mm-systemen. Voor het 180 mm- en 150 mm-systeem is de polarisatiefilter als optie verkrijgbaar.

 

De vijf nieuwe filters komen vanaf begin maart 2016 beschikbaar, bezoek voor meer informatie de website van Rollei.


Bekijk ook deze items