Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Luxe cameratassen

Cameratassen bestaan er in allerlei vormen en maten. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een fotograaf. Een goede tas beschermt je camera uitrusting en zorgt ervoor dat je makkelijk bij je objectieven en andere benodigde apparatuur kunt. Bij veel cameratassen ligt de focus logischerwijs op bescherming. Deze tassen blinken niet uit door schoonheid.
cravar
Zelf ben ik dol op leren cameratassen. Sommige tassen heb ik ruim 10 jaar en gebruik ik nog steeds dagelijks. Nu zijn er tal van bekende en populaire cameratassen  als de Domke F2, ooit ontwikkeld door fotojournalist Jim Donke. Of neem de Billingham Hadley’s, geliefd onder veel fotografen. Maar er zijn ook nieuwe spelers op de markt die luxe cameratassen maken. Zo kwam ik het luxe tassenmerk Cravar tegen.

Cravar

IMG_2678

Cravar is ooit van de grond gekomen door een succesvolle kickstarter campagne. Ze maken nu verschillende luxe leren tassen. Hoewel ze niet alleen tassen ontwerpen bedoeld voor camera’s, kun je ze vaak wel heel goed gebruiken als cameratas. Zelf heb ik een Cravar tas en ik vind het een prachtige cameratas omdat zowel mijn fotospullen erin passen als mijn laptop. Ik gebruik een losse insert van Artisan & Artist die ik erin schuif om de lenzen en camera’s mooi te scheiden. De meest geschikte modellen daarvoor zijn de Cravar F.C. 13 en de Cravar F.C. 15 welke in drie kleuren verkrijgbaar zijn; espresso zwart, roestbruin en lichtbruin. Zelf gebruik ik de Cravar F.C. 13. Die is groot genoeg voor een 13″ laptop met een compact camerasysteem als de Leica M, Olympus OM-D, Panasonic MFT of de Sony A7 serie met een aantal lenzen. Aan de achterkant van de tas is ruimte voor een notitieboek en hij heeft twee grote voorvakken waar een lichtmeter, perskaart, of rolfilms in passen. De tas wordt alleen op bestelling geleverd. Je kan je eigen initialen erin laten zetten tegen een kleine extra vergoeding. De tas wordt geleverd met een stevige leren riem die verstelbaar is. De band is mooi breed en heeft op de schouder een verbreding waardoor hij goed blijft hangen.
Product_Page_The_F.C._13_Esp_009De sluiting van de tas werkt snel en geruisloos. Wil je extra veiligheid kan je de riempjes ook nog door de leren lussen halen waardoor zakkenrollers minder makkelijk de tas in kunnen. De flap over de tas is mooi gevormd naar de tas en sluit hierdoor goed af. De tas heeft een zeer mooie en luxe uitstraling en is bovendien makkelijk in gebruik. Het grotere broertje is de Cravar F.C. 15, bedoeld voor mensen met een 15″ laptop.

Artisan & Artist

A_GCAM_7200_BLK_04
Een ander interessante tassenmaker is Artisan & Artist. Die maken een grotere lijn luxe cameratassen en hebben ook een grote keuze aan prachtige camera riemen. Ze hebben diverse tassen in diverse stijlen en materialen. Zo hebben ze de GCAM-7200 gemaakt van stevig canvas en leer. Deze tas is groot genoeg voor een systeemcamera set maar ook voor een DSLR camera met lenzen. Naast een stevige draagriem heeft hij ook een extra korte riem waarmee je de tas snel kan oppakken (bekend van onder andere de Domke tassen). De tas is mooi afgewerkt en ze worden standaard geleverd met rode cameravoering.

Meer weten kijk op:

De website van Cravar
De website van Artisan & Artist
artisan_artist_aagcam7200blk_gcam_7200_camera_bag_black_1098933


Bekijk ook dit item