terug

Nieuwe directeur voor NOOR

De leden en medewerkers van het fotoagentschap NOOR verwelkomen Clément Saccomani als nieuwe Managing Director van NOOR.
Squarecrop_Clement_c_KadirvanLohuizen_lowres_lightened-584x584
Clément Saccomani (Frankrijk, 1981) komt naar NOOR met 15 jaar internationale ervaring in de fotografie-industrie. Eerder werkte Clément als Editorial Director van Magnum Photos, gevestigd in Parijs.
De leden van NOOR zijn verheugd met de benoeming van Clément tot manager van het agentschap dat eigendom is van de fotografen. Zijn ervaring, betrokkenheid en visie zullen een centrale rol spelen bij het behoud en de uitbreiding van de missie van NOOR om overtuigende visuele documentaire werken te maken die meehelpen aan de bewustwording en een goed begrip van de wereld.
Over het toetreden tot NOOR, verklaarde Clément: “Ik ben erg enthousiast om te helpen met het laten zien en het delen van de menselijke, politieke, sociale en ecologische omwentelingen in de wereld van vandaag. We moeten de verhalen van de bij hun onderwerp betrokken fotografen wereldwijd zien te verspreiden.”
Kadir van Lohuizen, lid en mede-oprichter van NOOR: “In ons achtste jaar als agentschap, verwachten we dat de internationale ervaring en het netwerk van Clément veel zal bijdragen aan NOOR, en NOOR naar een nieuw niveau van succes zal brengen.”

Biografie Clement Saccomani:

Clément Saccomani (Frankrijk, 1981) komt naar NOOR met 15 jaar internationale ervaring in de fotografie-industrie. Hij begon te werken in het veld als persfotograaf waarbij hij werd vertegenwoordigd door Gamma Agency. In 2009 is Clément toegetreden tot de staf van Magnum Photos. In 2011 werd hij gepromoveerd tot Editorial Director, met als taak het ontwikkelen van sterke, innovatieve strategieën voor visuele storytelling, projecten voor zakelijke klanten, NGO’s en internationale organisaties. De deskundigheid van Clément omvat alle aspecten van creatief beheer, van het zoeken naar zakelijke kansen tot het toezicht op de communicatie en verspreiding van creatieve projecten.


Bekijk ook deze items