Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Sigma kondigt filter van keramisch glas aan

wr-ceramic-protector-filter-wrcp-ec0Sigma kondigt een nieuw waterafstotend keramisch lens filter aan, dat bestaat uit Clear Glass Ceramic materiaal.

Dit schok- en krasbestendige Clear Glass Ceramic is gemaakt met een speciale hitte behandeling waardoor microkristallen zich door het hele glas vormen. Het materiaal zou tot 10 keer sterker zijn dan normale beschermende filters en drie keer sterker dan chemisch versterkte filters. Het filter heeft daarnaast een water afstotende (WR) coating, die vocht, stof en olie afstoot en waar vingerafdrukken makkelijk zijn te verwijderen.
De belangrijkste eigenschappen van het filter op een rij:
Kras-bestendig – Sigma’s Clear Glass Ceramic heeft een Vickers hardheid van 700HV, wat het glas 10 keer sterker maakt dan een conventioneel filter.
Dunner en lichter – Het nieuwe filter is tot 50 procent dunner en tot 30 procent lichter dan eerdere Sigma filters.
Hoge lichtdoorlatendheid – Sigma’s Clear Glass Ceramic biedt hoge lichtdoorlaatbaarheid, waardoor het ideal is voor optisch glas.
Water- and olie-afstotende coating – De water afstotende coating reflecteert slechts 0,24 procent van het zichtbare licht, waardoor flare en ghosting worden beperkt. Waterdruppels ketsen af op de coating en vingerafdrukken zijn makkelijk te verwijderen.
Het filter komt beschikbaar in alle gangbare filtermaten van 67mm tot 105mm. Informatie over prijzen en beschikbaarheid is nog niet bekend. Meer informatie over het filter is te vinden op de website van Sigma.


Bekijk ook deze items