terug

Hasselblad 75MP V1D concept camera

v1dHasselblad toont op de Photokina naast een speciale 75-jarig jubileum zwarte X1D ook het concept voor een 75MP vierkante V1D.

De Hasselblad V1D is een studie naar het ontwikkelen van toekomstige camera’s. Het ontwikkelde concept is een modulaire camera met een vierkant formaat 75MP sensor, die is geïnspireerd op de klassieke Hasselblad V.

v1dHet modulaire ontwerp bestaat uit een blok aluminium vervaardigde zwarte doos met aan vier kanten de mogelijkheid om modules te bevestigen. Daarbij gaat het om schermen, zoekers en handgrepen. Zo zou het ook mogelijk moeten zijn om twee displays op de camera te plaatsen. Dit modulaire ontwerp zou het ook voor linkshandigen mogelijk maken om de camera geheel naar eigen inzicht in te delen.

Jubileum X1D-kit

x1d-2Naast de Hasselblad V1D is er ook een zwarte uitvoering van de X1D, ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van Hasselblad als cameraproducent. De body, de X1D ‘4116’ editie, komt met een 45mm F3.5 objectief in een speciale ‘4116’ box. Deze kit gaat €10,900,- kosten exclusief BTW.


Bekijk ook deze items