Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Materiaal: Art Paper William Turner

Fifo Color
Fifo Color

Als fotograaf is het soms best lastig om de juiste keuze te maken qua materiaal. Daarom besteden we dit jaar op www.pf.nl extra aandacht aan de mogelijkheden die er zijn. Wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen? Waar moet je opletten? Hoe houd je in de bewerking rekening met het gekozen materiaal? Om de week verschijnt op de website een kort artikel over een type materiaal en zijn eigenschappen. Een expert van Fifo Color vertelt waar je rekening mee moet houden. Ditmaal aandacht voor Hahnemühle Art Paper, type William Turner.

Wat is Hahnemühle Art Paper, type William Turner?

Art Paper is een verfijnd type – echt ambachtelijk vervaardigd – papier en het kan diverse samenstellingen en/of oppervlakte structuren hebben. Fifo Color gebruikt het top of the bill- Art Paper van Hahnemühle. Door de juiste keuze van papier kan extra uitstraling en finesse aan het afgedrukte beeld worden toegevoegd. William Turner is een traditioneel handgemaakt papier met een iets geruwd oppervlak, wat het beeld een authentieke en exclusieve uitstraling meegeeft. De fotograaf die zelf zijn afdrukken wil vervaardigen kan dit papier bestellen via Graphic Supplies, onderdeel van Fifo Color. Je kunt het afdrukken echter ook aan Fifo Color overlaten.

Wat zijn de eigenschappen van dit materiaal?

William Turner is wit en bestaat voor 100% uit katoen papier. Het geperste aquarelpapier is voorzien van een duidelijk getextureerd oppervlak. Met zijn premium matte inkjet coating voldoet William Turner aan de hoogste industrienormen met betrekking tot dichtheid, kleurbereik, kleurgradatie en beeldscherpte met behoud van de ‘touch and feel’ van echt Art Paper. Geschikt voor gebruik met gepigmenteerde en kleurstof inkjet systemen. Het papier wordt naast de gewone papierformaten tevens aangeboden in een uitvoering met geschepte randen aan vier zijden: de zogenaamde Deckle Edge William Turner.

Waar moet je op letten bij de keuze van dit materiaal?

Het papier heeft een duidelijke structuur. Wil je liever een glad oppervlak? Dan kun je kiezen voor één van de andere mooie Art papers van Hahnemühle. William Turner is geschikt voor opvallende en expressieve fotoreproducties, voor zowel kleur als zwart-wit.

Wanneer kies je niet voor William Turner?

Wil je wel papier, maar ga je liever voor de gladde uitstraling? Kies dan voor bijvoorbeeld Photo Rag, het meest populaire type papier onder vakfotografen. Het zijdezachte, gladde oppervlak en de uitstraling van Photo Rag maken dit een zeer veelzijdig papier.

Fifo Color
Fifo Color

Over Art Paper in het algemeen:

Je kiest duidelijk niet voor Art Paper als je op zoek bent naar een goedkoop printje, maar deze keuze is zeker aan de orde als de fotograaf een exclusieve uitstraling of weergave van zijn of haar beeld wenst. Art Paper wordt door de laboranten van Fifo Color vaak gebruikt voor opdrachten die bestemd zijn voor exposities.

Extra mogelijkheden?

Je kunt kiezen voor een combinatie met een fraaie lijst of het papier op plaatmateriaal zoals Forex of Dibond laten plakken. Nog meer mogelijkheden? Kijk op www.fifocolor.nl.
Heb je een vraag over het afdrukken op de verschillende materialen? Stuur hem naar redactie@pf.nl. Fifo Color geeft je dan persoonlijk advies over waarop jouw beeld het beste tot zijn recht komt.


Bekijk ook deze items