terug

Hero 5 en inklapbare Karma drone van GoPro

karma-frontGoPro lanceert de Hero 5 Black en Hero 5 Session actie-camera’s met voice control en komt ook met een eigen inklapbare drone.

hero5_blackhero5_black_lcdDe Hero 5 Black is het nieuwe topmodel van GoPro met  een 1/2,3 inch sensor. De camera is in staat 4K video op te nemen met 30p, 1440 video met 80p en 1080 video met 120p. Daarnaast maakt de camera 12MP JPEG of Raw foto’s met een burst van maximaal 30 beelden per seconde. De ingebouwde elektronische video stabilisatie is verder verbeterd.

De camera kan bediend worden via het 2-inch touchscreen of door een reeks van voice controls. Er is ook nog steeds een fysieke knop aanwezig om het opnemen te starten of te stoppen. Stereo geluid wordt opgenomen door drie ingebouwde microfoons, en de camera maakt daarbij gebruik van GoPro’s advanced wind noise reduction. Zonder behuizing is de camera waterdicht tot een diepte van 10 meter. Verder heeft de Hero 5 Black WiFI, bluetooth en GPS aan boord.

hero5_session

De Hero 5 Session, is de sterk afgeslankte en dus kleinere versie van de Hero 5 Black. Het cameraatje heeft slechts een heel klein top-display en mist GPS, maar is wel in staat om 4K 30p video op te nemen. De overige video formaten zijn iets langzamer en de camera schiet 10MP JPEG foto’s. Ook de Hero 5 Session is waterdicht tot 10 meter, heeft video stabilisatie en is te bedienen met voice control of met de start/stop knop.

karma-hero5black

GoPro Karma

De GoPro Karma is een inklapbare drone die daardoor in de eigen lichtgewicht rugzak past en overal makkelijk mee naar toe is te nemen. De drone is geschikt voor de GoPro Hero 5 Black, Hero 5 Session en Hero 4 camera’s. De GoPro Karma is zo ontwikkeld dat onervaren piloten er makkelijk mee kunnen vliegen. Zo kan met één knop worden opgestegen en geland, en vliegt de drone automatisch naar je terug als deze buiten bereik komt of een een lege accu heeft. Met de speciale GoPro Passenger App kunnen anderen meekijken en zelfs de GoPro bedienen via hun smartphone.

controllerDe drie-assige stabilisator op de Karma is afneembaar en te plaatsen op een bijgeleverd handgreep, die ook bevestigd kan worden. Hierdoor worden 3-assig gestabiliseerde beelden mogelijk zonder gebruik te hoeven maken van de drone.

De Hero 5 Black en de Hero 5 Session is vanaf 2 oktober 2016 beschikbaar voor respectievelijk € 429,99 en € 329,99. De GoPro Karma komt 23 oktober 2016 beschikbaar voor €869,99.


Bekijk ook deze items