terug

De Fujifilm X-T2 met 4K video

Fuji_X-T2Uiterlijk verschilt de Fujifilm X-T2 niet veel van de X-T1, maar intern heeft het nieuwe mirrorless vlaggenschip van Fujifilm een snelheid verbetering ondergaan, is de autofocus uitgebreid, maar vooral; de X-T2 heeft 4K video aan boord!

Aan het hart van deze verbeteringen ligt een 24,3MP X-Trans CMOS III APS-C sensor, die hetzelfde is als in de X-Pro2. De mechanische sluiter heeft een bereik van 30 -1/8000 sec en door gebruik te maken van de elektronische sluiter kan een sluitertijd van 1/32000 sec worden gehaald. De ISO gevoeligheid is met een stap verhoogd en loopt nu van 200 – 12880 en is zowel naar beneden als naar boven uit te breiden van 100 – 51200.

Fuji-X-T2-achterDe algehele snelheid van de camera, zoals de opstart- en reactietijden zijn sterk verbeterd, maar de echte verbeteringen zit vooral in de autofocus. Deze bestaat nu uit 325 punten, waarvan 169 phase detection punten en 91 zone focusing punten, allen met een lichtgevoeligheid van -3EV. Het nieuwe autofocus systeem werkt samen met nieuwe algoritmes die zorgen voor een aanzienlijke verbetering in snelheid en het volgen van bewegende onderwerpen. Achter op de camera is nu ook een joystick geplaatst voor het makkelijker selecteren van de autofocus punten.

De Fujifilm X lijn staat bekend om zwakke video-functionaliteit, maar daar maakt de opvolger van de X-T1 direct korte metten mee. Het nieuwe mirrorless vlaggenschip van Fujifilm heeft namelijk 4K video aan boord. Tegelijk met de 4K video functionaliteit, verdwijnt de speciale video-knop aan de rechter kant bovenop de camera. De video functie is nu te selecteren met de belichting-instellingen knop, die onder de ISO draaiknop zit, aan de linkerkant bovenop de camera.

Fuji-X-T2-voorDe elektronische zoeker is met een 2.36M punten nog steeds dezelfde als in de X-T1, maar het 3-inch LCD scherm is op meer manieren te kantelen, zodat ook vanaf de heup makkelijk protretfoto’s kunnen worden gemaakt.

Samen met de Fujifilm X-T2 komt ook een “Vertical Power Booster Grip”. Deze grip heeft ruimte voor twee accu’s en heeft bedieningsknoppen om verticaal mee te fotograferen.

De Fujifilm X-T2 is vanaf september beschikbaar voor €1999,-.


Bekijk ook deze items