terug

Fotoveiling voor vluchtelingen in Amsterdam

Schermafbeelding 2015-10-25 om 12.38.46

MY AMSTERDAM YOUR HOME

MY AMSTERDAM, YOUR HOME – MAYH is een fotoveiling voor Stichting De Regenboog Groep ten behoeve van de vluchtelingen in Amsterdam. Met verhalende foto’s rond het thema “HOME” hoopt de stichting aandacht te vragen voor de vluchtelingen in Amsterdam en een positief geluid af te geven aan het steeds grimmiger wordende publieke debat.

“Met deze actie willen we aandacht vragen voor de vluchtelingen die nu in de stad Amsterdam zijn aangekomen, de Amsterdammers inspireren en ze betrekken bij deze sociale wervingsactie. Want mensen in nood help je, toch”?

De fotoveiling gaat plaatsvinden op Catawiki.nl en bestaat uit hoogwaardige foto’s, aangeboden door bekende professionele fotografen. Sinds het begin van de actie op 1 oktober hebben ze al bijna 50 werken aangeboden gekregen van top-fotografen uit binnen en buitenland. 

Wat koop je precies?

Je koopt straks een afdruk van de foto. Jouw bod is inclusief:

  • het afdrukken van de foto
  • de verzendkosten (vanaf de drukker naar uw adres)
  • de administratieve afhandeling door organisatie MY AMSTERDAM YOUR HOME

Let op: wel komt er over het winnende bod nog 9% commissiekosten bij voor Catawiki. Catawiki rekent MAYH verder geen kosten.
Schermafbeelding 2015-10-25 om 12.39.48
Formaat van de foto’s?
Ze streven ernaar om alle foto’s in twee formaten aan te bieden: 30 x 45 cm en 50 x 75 cm. Ze wijken niet af van deze formaten. In de kavel zal duidelijk vermeld staan op welk formaat u biedt.
Hoe wordt de foto geleverd?
“We hebben een goede deal gesloten met Gallery Color, dus alle afdrukken worden door hen uitgevoerd. De prijs van de foto bepaalt de keuzevrijheid”.
bod < 250 euro = afdruk op hoogwaardig Lambda fotopapier
bod > 250 euro = keuze uit afdruk op hoogwaardig Lambda fotopapier òf Lambda op alu-dibond (foto geplakt op dibond aluminium plaat)

Het startbod wordt bepaald in overleg met de fotograaf die het werk beschikbaar stelt. Voor bijvoorbeeld een gelimiteerde editie zal dit bedrag hoger zijn dan voor andere foto’s.
Wat gebeurt er met de opbrengsten?
99 % van de opbrengsten gaat naar de Stichting. Een klein gedeelte hebben ze nodig voor de organisatie en logistiek. Alle mensen die zich inzetten voor de actie doen dit op vrijwillige basis. En wat gebeurt er met de rest?
Stichting De Regenboog Groep geeft het gedoneerde bedrag uit aan belangrijke zaken als:
– eten en drinken, niet alleen in de nachtopvang maar indien nodig ook voor onderweg
– toiletartikelen als shampoo, tandpasta/borstel, luiers, damesverband etc
– kosten ten behoeve van openbaar vervoer/treinkaartjes
– bellen naar het buitenland
– kleding en schoenen (dames, heren en kinder)
– beltegoed
– reiskostenvergoeding voor de vrijwilligers die nachtdiensten draaien in de opvang voor vluchtelingen
Daarnaast kunnen er artikelen, die niet in het bovenstaande lijstje staan vermeld, worden aangeschaft voor de mensen die op de vlucht zijn en noodgedwongen bij de Regenboog overnachten. Bijvoorbeeld opladers voor mobiele telefoons, rugzakken, babyspullen etc.

Voor meer informatie ga naar de website

Schermafbeelding 2015-10-25 om 12.40.07


Bekijk ook deze items