terug

DuPho-directeur Peter van den Doel vertrekt

dupho Dutch Professional PhotographersDuPho bracht vandaag naar buiten dan directeur Peter van den Doel per 1 september vertrekt. Voor veel mensen kwam dit als een verrassing. Van den Doel was de eerste directeur van DuPho, nadat Lars Boering het hele fusietraject had geleid. Van den Doel vertelt waarom hun wegen nu gaan scheiden: “Ik heb een contract tot 1 mei. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je gaat evalueren en ik stelde me de vraag of ik de juiste persoon was om DuPho naar de toekomst toe verder te brengen. Mijn gevoel zei me dat ik daar niet de juiste persoon voor ben. Het kwam voor mij wel vrij plotseling dat ik daarover na ging denken.”

Van den Doel geeft duidelijk aan dat hij de beslissing in overleg met het bestuur genomen heeft. “We hebben het samen besproken en het besluit ook samen genomen. We zitten met DuPho in een visie traject. Hier gaan we ook mee door. Van daaruit gaan we en profiel opstellen waar mijn opvolger aan moet voldoen. Wanneer de vacature precies komt kan ik dus ook nog niet zeggen. We gunnen elkaar de tijd om alles rustig af te ronden. Ik blijf dan ook volop betrokken bij alles wat de komende tijd nog speelt.”

Maar wat gaat Van den Doel dan doen na 1 september? “Ik ga meer voor mezelf doen. Ik doe nu al wat dingen voor mezelf en dat ga ik uitbreiden. Ik wil me breder oriënteren richting kunst, cultuur, maar ook erfgoed.”


Bekijk ook deze items