terug

Canon introduceert de RF 85mm F1.2L USM

Canon Europe introduceert de nieuwste generatie van haar iconische 85mm f/1.2L lens, de RF 85mm F1.2L USM. Deze Canon-lens heeft de hoogste resolutie ooit en is uitgerust met een supersnel diafragma en uitstekende AF-snelheden.

RF 85mm F1.2L USM

Dit maakt deze lens ideaal voor het vastleggen van spontane portretten en stijlvolle bruidsfoto’s. Na de bekendmaking van de Canon roadmap voor lensontwikkeling in februari, is de RF 85mm F1.2L USM de eerste van de zes lenzen met RF-vatting die Canon in 2019 introduceert. De zes aangekondigde RF-lenzen bieden een ongelooflijke kwaliteit en veelzijdigheid voor fotografen die op zoek zijn naar de perfecte opname. De RF 85mm F1.2L USM wordt aanbevolen door de bekroonde Canon Europe Ambassador Félicia Sisco en zal gebruikers van de legendarische EF 85mm f/1.2L II USM helpen richting een hoger prestatieniveau te gaan.

Indrukwekkende resolutie voor elk detail

De RF-vatting is ontworpen voor het EOS R System en herdefinieert de mogelijkheden bij fotografie en videografie. Gebruikers kunnen nu werken met tools die hun vaardigheden verbeteren en hen creatief laten fotograferen zonder beperkingen. De RF 85mm F1.2L USM is ontwikkeld op basis van feedback van eindgebruikers en maakt gebruik van de geavanceerde technologische mogelijkheden van de RF- vatting om zowel de beeldkwaliteit als de communicatie tussen de lens en de body van de full-frame systeemcamera te verbeteren.

De korte 85mm telelens heeft de ideale brandpuntsafstand voor portretten en een flatterend perspectief voor gezichten. De RF 85mm F1.2L USM is na de EF 35mm f/1.4L II USM de tweede lens in het ’Canon- assortiment die gebruik maakt van de unieke BR-optische Canon-technologie, die effectief de axiale chromatische aberratie corrigeert die niet volledig met behulp van een combinatie van traditionele lenzen is te corrigeren. Dit resulteert in een hogere resolutie en betere scherpte. De asferische en UD- lenselementen verminderen lensafwijkingen en zorgen dankzij indrukwekkende optische prestaties voor een ongekend hoge beeldkwaliteit bij elke opname.

© rosie-hardy

Hoge snelheid, hoge kwaliteit

De RF 85MM F1.2L USM is een van Canon’s snelste AF-lenzen voor haar full-frame systeemcamera’s. Incombinatie met de korte telelengte en Dual Pixel CMOS AF zorgt het snelle f/1.2 diafragma voor een geringe scherptediepte met fraaie bokeh en achtergrondscheiding. De lensopening laat het onderwerp van het beeld springen, terwijl het systeem met negen lamellen het onderwerp zelf accentueert tegen een onscherpe achtergrond, ideaal voor portretfotografie. Het extra grote diafragma laat 50 procent meer licht door dan een f/1.4 lens zodat ook opnamen onder moeilijke belichtingscondities mogelijk zijn –tot -6EV (EOS R) en -5EV (EOS RP) – waardoor de sfeer op elk moment optimaal wordt vastgelegd.

Door gebruik te maken van dezelfde ringtype USM-motor als de RF 50mm F1.2L USM, zorgt de RF 85mm F1.2L USM voor snel en nauwkeurig scherpstellen zodat onderwerpen effectief zijn te volgen terwijl ze zich binnen het beeldveld verplaatsen. In combinatie met een nieuwe microprocessor die gebruikt maakt van een nieuwe, krachtige CPU en firmware, heeft de lens een snellere gegevensoverdracht. Dit resulteert in een snelle informatieverwerking en hogere AF-snelheid, waardoor fotografen scènes in een fractie van een seconde kunnen vastleggen.

Uitzonderlijk in handling en duurzaamheid

De Canon RF-lenzen zijn uitgerust met een lens control ring waarmee de gebruiker zelf instellingen voor Tv, Av, ISO en belichting kan aangeven – een maatwerkaspect dat de lenzen ideaal maakt voor bruidsfotografen die een scala aan instellingen nodig hebben om zowel spontane momenten als fraai gestileerde scènes vast te leggen. De lens biedt ook een focusring voor full-time handmatige bediening zonder dat eerst moet worden overgeschakeld naar de MF-modus. De RF 85mm F1.2L USM heeft dezelfde weerbestendige afdichting als de iconische L-serie welke de lens beschermt tegen ongunstige weersomstandigheden tijdens buitenopnamen of fotografie op locatie.

De veelvuldig bekroonde bruidsfotograaf en Canon Ambassador Félicia Sisco zegt: “Als bruids- en portretfotograaf moet ik kunnen vertrouwen op mijn tools, zodat ik me op het onderwerp kan concentreren en hun verhaal kan vertellen. Ik gebruik al meer dan 20 jaar de Canon EF 85mm f/1.2 lens vanwege de snelheid en het grote diafragma. Deze lens staat garant voor schitterende opnamen, zelfs bij weinig omgevingslicht.” Sisco vult verder aan: “De nieuwe RF 85mm F1.2L USM is nog beter dan ik me had kunnen voorstellen. Deze lens heeft een scherptediepte en bokeh die onmogelijk kan worden bereikt met andere lenzen en ik weet nu al dat de lens een vaste plek in mijn fototas krijgt. De lens zorgt dat het onderwerp loskomt van de achtergrond en geeft een scherpe nadruk op de ogen, iets dat gewoonweg adembenemend is en elk speciaal moment vastlegt.”

Lees meer over de ervaringen van onze Canon Ambassadors met de RF 85mm F1.2L USM op: https://www.canon.nl/pro/ambassadors/

Prijs en beschikbaarheid

De RF 85MM F1.2L USM is vanaf eind juni beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €3049,99. Ga voor meer productinformatie over de RF 85mm F1.2L USM naar: https://www.canon.nl/

RF 85mm F1.2L USM – de belangrijkste kenmerken:

  • 85mm prime lens met uitzonderlijk hoge prestaties;
  • 85mm brandpuntsafstand voor flatterende perspectieven – ideaal voor portretfotografie;
  • Zeer groot f/1.2 diafragma met 9 lamellen voor superieure prestaties bij weinig omgevingslicht en uniforme achtergrondonscherpte;
  • BR-optica (Blue Spectrum Refractive optica) vermindert chromatische aberratie en zorgt voor de hoogste beeldkwaliteit;
  • Asferische en UD-elementen garanderen de hoogste resolutie over het gehele beeldveld;
  • USM-motor voor vloeiende, geruisloze bediening;
  • Lens control ring – voor directe controle over Tv/Av/ISO-instellingen;
  • ASC (Air Sphere Coating) voorkomt dat reflectie en overstraling invloed hebben op de beeldkwaliteit.
Tags: Canon

Bekijk ook deze items