terug

Fotowedstrijd voor beste theaterfoto’s van het seizoen

Tijdens het Nederlands Theater Festival 2016, van 1 – 11 september, wordt voor de tweede keer de Nikon Theaterfotografie Prijs uitgereikt. Een groot verschil met vorig jaar is dat de jury heeft besloten de prijs vanaf 2016 uit te reiken aan de fotograaf van de beste serie theaterfoto’s van het seizoen. De reden daarvoor is dat een theaterfotograaf altijd in series werkt en nooit maar één beeld maakt van een voorstelling.

image001
winnende foto © Sanne Peper

In 2015 is de eerste Nikon Theaterfotografie Prijs uitgereikt aan Sanne Peper voor haar foto van de voorstelling Onrendabelen van Toneelgroep Oostpool.  Sinds 2015 hebben Nikon Nederland en het Nederlands Theater Festival de handen ineen geslagen voor een vernieuwde theater fotoprijs: De Nikon Theaterfotografie Prijs! Waardering voor het vakmanschap van de professionele fotograaf en de theatermakers komen samen in deze prijs en hiermee wordt de voormalige TheaterFotoPrijs nieuw leven ingeblazen.

Inzenden

Gegadigden kunnen tot 1 mei hun fotoseries inzenden. Eind juni worden de genomineerden bekend gemaakt. Tijdens het Nederlands Theater Festival wordt de prijs uitgereikt, de winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro te besteden naar eigen inzicht. Tijdens het Nederlands Theater Festival worden alle genomineerde foto’s tentoongesteld in de Stadsschouwburg Amsterdam en kunnen later ook in andere theaters bewonderd worden.

Voor meer info  kijk op www.tf.nl.

 

 

genomineerde
genomineerde

Bekijk ook deze items