Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

WPP: de serie over Charleroi gediskwalificeerd

Na alle opwinding is gebleken dat de serie van Giovanni Troilo over Charleroi toch de regels van de wedstrijd heeft overtreden, en wel doordat het bijschrift bij één van de foto’s ten onrechte vermeldde dat de foto in Charleroi gemaakt was. Het was echter in Molenbeek bij Brussel. Omdat in de regels staat dat de bijschriften correct moeten zijn was dit reden om de serie te diskwalificeren.
De hele verklaring staat hier te lezen op de site van WPP.

Foto: Giovanni Troilo,
Foto: Giovanni Troilo,

Wat overblijft is een vreemd gevoel, niet zozeer doordat er een serie is gediskwalificeerd, maar vooral door de heftigheid waarmee de discussie gevoerd is. Tijdens de Award days eind april in Amsterdam zal er volgens Lars Boering zeker gesproken moeten gaan worden over de grenzen en definities van journalistieke en documentaire fotografie. Ongetwijfeld naast en gedeeltelijk overlappend met de vraag naar de grenzen aan de technische aanpassingen achteraf.