terug

Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2021

ESA-onderzoeker Stijn Thoolen uit Oisterwijk is met zijn inzending Antarctic Science Laser de overall winnaar van de National Geographic Fotowedstrijd 2021. Dit werd zojuist bekendgemaakt tijdens het finale-evenement, dat dit jaar voor het eerst werd uitgezonden op de tv-zender van National Geographic. Over Thoolens beeld van een onderzoeksstation op Antarctica oordeelde de vakjury eensgezind: ‘op een magische wijze vastgelegd.’

Vakjuryprijs_-_Overall_winnaar_-_Stijn_Thoolen_uit_Oisterwijk_-_Antartic_Science_Laser_-_45837_full

 

Stijn Thoolen heeft bij het maken van deze foto, ondanks de extreme weersomstandigheden in het zuidpoolgebied, niets aan het toeval overgelaten. De uitstekende compositie projecteert wetenschappers die aan het werk zijn tegen een heldere sterrenhemel, die met verbluffend detail is vastgelegd,’ aldus juryvoorzitter en hoofdredacteur van National Geographic Magazine, Robbert Vermue.

De jury én het publiek kozen uit ruim 13.000 inzendingen hun winnaars in de categorieën Mens, Dier en Landschap. Daarnaast waren er ook prijzen in drie Junior-categorieën: Dier, Landschap en Raar Maar Waar. Per categorie werd er een jury- en een publiekswinnaar gekozen.

Naast Vermue bestond de vakjury dit jaar uit National Geographic Junior-hoofdredacteur Renske Lamers, National Geographic-zendermanager Tim Beudel en fotografen Sacha de Boer, Lieve Blancquaert en Jasper Doest. Net als vorig jaar was de presentatie van de finale in handen van Klaas van Kruistum.

Vakjury_prijs_-_Giuseppe_Cipriani_uit_Amsterdam_-_De_Romeinse_baden.

 

Norbert_Voskens_uit_Nijmegen_-_Kerkhof_Ahrwweiler.