terug

Winnaars DVD ‘The Salt of the Earth’ bekend

Pf mocht eerder al 2 x 2 vrijkaarten voor de documentaire ‘The Salt of the Earth’ weggeven. Ondertussen is de documentaire op DVD uitgekomen en mag Pf 3 DVD’s verloten. De winnaars van deze win actie zijn: Roel van Dorsten, Erwin Zijlstra en Gerard Vis. Gefeliciteerd! De DVD’s worden naar jullie opgestuurd.

the-salt-of-the-earth_81412252170‘The Salt of the Earth’ toont een portret van de wereldwijd gerenommeerde fotograaf Sebastião Salgado, bekend van projecten als ‘Workers’, ‘Other Americas’, ‘Africa’ en ‘Genesis’.
De afgelopen 40 jaar heeft de Braziliaanse fotograaf door de continenten getrokken, in de voetsporen van een altijd-veranderende mensheid. Hij fotografeerde vergeten gebieden en mensen, en ook een aantal  grootse gebeurtenissen van onze tijd: internationale conflicten, hongersnood en exodus. Daarna begon hij aan de ontdekking van schitterende landschappen en wilde fauna en flora.
the-salt-of-the-earth_11412252170Deze prachtige documentaire werd bekroond met de speciale Juryprijs  (Un Certain Regard) op het Filmfestival van Cannes 2014. Sebastião Salgado’sleven en werk worden onthult door zijn zoon, regisseur Juliano Ribeiro Salgado, en door regisseur Wim Wenders die eerder de succesvolle 3D documentaire PINA maakte. Samen vergezelde ze Sebastião tijdens zijn verre reizen.
Speelduur: 110 min. – Land: Brazilië – Jaar: 2014 – Genre: Documentaire – Distributie: Cinéart
Klik hier voor meer informatie en de trailer.