terug

Wacom nieuws

Wacom Cintiq 27 inch

Een Wacom Cintiq is een combinatie van tablet en hoogwaardig beeldscherm.
Cintiq 27QHD
Net nieuw zijn twee 27 inch versies, dat is een diagonaal van 68 cm, met een beeldschermresolutie van 2560 bij 1440 beeldpunten. Er is een Cintiq 27QHD die alleen met een pen gebruikt kan worden, en er is de Cintiq 27QHD-touch die ook in combinatie met aanraak bediening met vingers gebruikt kan worden voor een andere manier van werken. De Cintiq 27 inch modellen zijn voorzien van de express-key remote, waarmee je de beschikking krijgt over een los van het scherm en vrij te plaatsen set express-keys waar je een hele reeks functies aan toe kunt wijzen. Het is zelfs mogelijk een aantal van die remotes tegelijk te gebruiken, met elk eigen functies. Het beeldscherm is een wide-gamut scherm, en er is eigen software voor de kalibratie, gemaakt in samenwerking met xRite. Het scherm kan in verschillende hoeken gekanteld worden, van een hoek van slechts 5°, waarbij het bijna plat ligt, tot een wat steilere positie van 20°. Voor het zinnig gebruiken van het gekalibreerde scherm kun je dan geen lamp boven je werkplek hangen, de reflecties zullen de kleurwaarneming hinderlijk beïnvloeden. De pen kent ruim 2000 drukniveau’s, waardoor heel subtiel werken mogelijk is. Verder is het vooral de directe verbinding tussen de pen en de interface die snel en trefzeker werken mogelijk maakt. De 27 inch modellen vervangen de Cintiq 24HD en gaan rond de € 2200,- inclusief btw kosten.

Cintiq Companion

De Cintiq Companion 2 is een touchscreen tablet die draait onder Windows 8.1. In die situatie is hij overal te gebruiken wat handig is voor werken onderweg.
Cintiq Companion 2
Maar het is ook mogelijk om de Cintiq Companion als een extra scherm aan je PC of Mac te verbinden, waardoor de Companion werkt als een Cintiq. Het scherm heeft een hoge resolutie van 2560 bij 1440 punten. Alle aspecten die het werken met een Wacom tablet prettig maken zijn in deze companion geïntegreerd: de Pro Pen, multitouch, 6 Expresskeys, Rocker Ring, Radial Menu en de eigen Wacom Cloud services. De opties lopen van 64GB SSD tot 512 GB SSD, waarbij de prijs loopt van € 1399,- tot € 2499,-. De eerste modellen komen in februari beschikbaar, de 512 GB Enhanced iets later.