terug

Voorpremière van de documentaire Beeldjagers

De NVF en DuPho Platform Fotojournalistiek presenteren op dinsdag 12 mei van 16.30 – 19.00 uur de voorpremière van de documentaire Beeldjagers van regisseur Wilko Bello. In Beeldjagers geeft Bello een dynamisch kijkje in de keuken van de fotojournalistiek.
Na afloop vindt onder leiding van Rimmer Mulder, voorzitter van de NVF, er een Q&A plaats met regisseur Wilko Bello, fotojournalisten Elmer van der Marel, Serge Ligtenberg en de directeur van DuPho, Peter van der Doel. De toegang is gratis.
https://vimeo.com/110771635

BEELDJAGERS

De wereld komt naar Nederland. Wereldleiders en asielzoekers halen de voorpagina. Wie maakt de foto’s?
Fotograaf Elmer van der Marel jaagt op mensen, kleuren en patronen om zijn persoonlijke beeld te scheppen van het nieuws. Met zijn mix van nieuws-, documentaire- en straatfotografie, wint hij drie keer achter elkaar een categorie van de Zilveren Camera. Hij fotografeert jarenlang de omzwervingen van een groep illegalen die door Amsterdam trekken als opgejaagd wild.
Serge Ligtenberg schiet al jaren politici op het Binnenhof voor de Telegraaf. Dan komt de kans om te jagen op groot wild. Obama komt langs in ’the Beast’. Een spervuur aan kliks daalt neer op elke handbeweging van de president. Houdt Serge stand tussen de ellebogen van de wereldpers?
Locatie: 
Bioscoop Het Ketelhuis | Cultuurpark Westergasfabriek | Pazzanistraat 4 Amsterdam
Aanmelden
via deze link