Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Unieke foto’s van blonde stijlicoon

Foto Milton Greene
Foto Milton Greene

Marylin Monroe. Het blonde sekssymbool is ver na haar dood (in 1962) nog steeds een icoon. Ze staat centraal in de expositie ‘Marylin Monroe: The Woman who made love with the camera’ in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam. De getoonde foto’s zijn afkomstig van topfotografen Douglas Kirkland en Milton Greene.

Milton Greene (1922-1985), geboren in New York, behoorde jarenlang tot de internationale top van mode en celebrity fotografen. Al op 23-jarige leeftijd stond hij bekend als de ‘Color Photography’s Wonder Boy’. Zijn foto’s werden gepubliceerd in bladen als Life, Look, Harper’s Bazaar en Vogue. Greene’s meest bekende werk kwam voort uit fotosessies met Marilyn Monroe. Vanaf 1953 maakte hij meer dan vijfduizend foto’s van haar.

Foto Douglas Kirkland
Foto Douglas Kirkland

Douglas Kirkland (Toronto, 1934) werkte in de jaren zestig en zeventig als fotojournalist bij Look Magazine en later Life Magazine. Hij stond op de set van meer dan honderd films. Ook geniet hij wereldwijd bekendheid als mode- en portretfotograaf. Zo stonden Coco Chanel, Marlene Dietrich, Charlie Chaplin, Andy Warhol en Angelina Jolie voor zijn camera. In 1961 maakte hij de beroemde, intieme serie ‘An Evening with Marilyn Monroe’. De expositie bevat hiervan een selectie.

De expositie is van 9 januari tot en met 5 maart 2016 te zien. Meer informatie: www.eduardplanting.com.


Bekijk ook deze items