Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/clients/client3/web158/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52
terug

Uitgeverij Lecturis is gered

Lecturis gaat verder als uitgeverij

Uitgeverij Lecturis bij Unseen, 2014 foto: Ton Hendriks
Uitgeverij Lecturis bij Unseen, 2014 foto: Ton Hendriks

Lecturis, de uitgever en drukker van kunst-, foto- en designboeken die vorige week failliet is gegaan, is vanaf 8 juli 2015 weer terug naar de oorsprong bij de oprichting in 1922: de uitgeverij.
De drukactiviteiten van Lecturis zijn per direct overgenomen door Wilco Art Books bv en zijn daarmee in goede handen.
De uitgeefactiviteiten van Lecturis zullen door directeur Paul van Mameren worden doorgestart onder de naam Uitgeverij Lecturis. Dit bedrijf zal zich met de vertrouwde medewerkers onverminderd blijven richten op het uitgeven van bijzondere boeken. Deze boeken komen veelal tot stand in samenwerking met kunstenaars, musea, en culturele instellingen. Om de hoge kwaliteit van de boeken te kunnen handhaven, zal de productie geheel in Nederland blijven plaatsvinden.
Uitgeverij Lecturis geeft boeken uit onder de volgende imprints: Lecturis, Dato en Timmer Art books. Hiermee worden specifieke marktsegmenten bediend zoals kunst, fotografie, design, en cultuurhistorie.
Uitgeverij Lecturis zal zich met vijf personen vestigen op een nader te bepalen locatie in Eindhoven, tot dat zover is blijft het bedrijf gevestigd op de bekende locatie aan de Kalverstraat in die stad.