terug

Terry O’Neill’s Rock ‘n’ Roll Album

Amy Winehouse ©Terry O'Neill - Courtesy Eduard Planting Gallery
Amy Winehouse ©Terry O’Neill – Courtesy Eduard Planting Gallery

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Rock ‘n’ Roll fotoboek van Terry O’Neill presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. De Britse celebrity fotograaf heeft als geen ander talrijke legendarische popsterren voor zijn camera gehad. De expositie is te zien van 21 maart tot en met 23 mei. 
De galerie toont vroege foto’s van The Beatles en The Rolling Stones als de jonge muzikanten nog aan het begin van hun carrière staan. Maar ook iconische portretten van artiesten als David Bowie, Eric Clapton, Elton John, Elvis Presley, Bruce Springsteen en Amy Winehouse. Het nieuwe boek telt 250 foto’s in kleur en zwart-wit. Er is ook een limited edition in XL-formaat verkrijgbaar met een print van The Beatles in 1964.
David Bowie ©Terry O'Neill - Courtesy Eduard Planting Gallery
David Bowie ©Terry O’Neill – Courtesy Eduard Planting Gallery

Terry O’Neill (Londen, 1938) is een pionier als het gaat om celebrity fotografie. De voormalige jazz drummer startte in 1960 als fotograaf. Gedurende meer dan 50 jaar heeft hij een ongekend aantal sterren uit de internationale muziek-, film- en modewereld gefotografeerd. Hij is een van de meest verzamelde fotografen ter wereld.
Als fotograaf bouwde Terry O’Neill met veel artiesten een innige band op. Hierdoor kon hij ongedwongen, intieme foto’s maken waar anderen nooit zouden worden toegelaten, zowel backstage als privé. Het werk van Terry O’Neill is gepubliceerd in toonaangevende magazines en dagbladen. Daarnaast is het te zien geweest in galeries in meer dan 30 steden wereldwijd.
“Terry was everywhere in the 60’s. He knew everything and everyone that was happening.”
Keith Richards
De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. 
Mick Jagger, London 1964 ©Terry O'Neill - Courtesy Eduard Planting Gallery
Mick Jagger, London 1964 ©Terry O’Neill – Courtesy Eduard Planting Gallery